02
окт-2018

Alpska jezera

09. oktobar – 14. oktobar  AUTOBUS

1.dan KRAGUJEVAC / BEOGRAD / NOVI SAD – VERONA / JEZERO GARDA
Polazak iz Kragujevca u 04,00 (Roda), Beograda u 06:00 i N.Sada u 06:10 (transfer od lokomotive). Putovanje za Italiju preko Hrvatske i Slovenije. Odlazak u hotel (potez ka jezeru Garda). Noćenje.

2.dan JEZERO GARDA – MALCESINE – SIRMIONE – LECCO – MALPENSA 315 km
Posle doručka napuštanje hotela. Odlazak do jezera Garda, najvećeg i najposećenijeg jezera Italije. Prirodna lepota, blaga klima i bujna vegetacija bili su inspiracija rimskim pesnicima i državnicima( Katul, Dante, Cezar…) U malom mestu Malcesine, u podnožju Monte Balda, ističu se zamak Scaliđeri i Palata Kapetana. Put nas dalje vodi na južnu obalu jezera i gradića Sirmione, najromantičnijeg mesta na jezeru. Smešten na izduženom poluostrvu, malih i uskih uličica, zanimljiv je po vili „Catulove špilje“ iz rimskog doba, dvorca Scaliđeri, crkve Santa Maria Mađore, trgovima Kastelo i Porto Valentino… Mondenski gradić je oaza lepote i mira. Ne propustite priliku da uživate u pogledu na jezero uz vrhunski đelato ( sladoled ) i čašu odličnog vina iz lokalnih vinograda ( preporuka: “bardolino” i “custoza” ). Nastavak putovanja za Leko. Putovanje pored malog jezera Garlate. Leko je na drugom kraku jezera Komo. U simpatičnom gradiću sa divnim kejom obilazak prelepe katedrale Svetog Nikole. Preko kanala koji povezuje jezera Komo i Garlate su tri mosta. Najstariji je sagrađen u XIV veku. Posle kraće pauze nastavak putovanja pored jezera Anone. Uveče dolazak u okrug Malpense. Smeštaj u hotel i noćenje.

3.dan MALPENSA – JEZERA MAGGIORE I LUGANO (STRESA-LOCARNO-LUGANO) – MALPENSA 220 km
Doručak. Celodnevni izlet sa vožnjom pored jezera Mađore(drugo po veličini u Italiji i jedno od najdubljih jezera Evrope) i Lugano. Dolazak u mesto Stressa poznato po vilama izuzetne arhitekture i sa prelepom vegetacijom. Fakultativni izlet brodom po jezeru uz posetu prekrasnim Boromejskim ostrvima (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije): Isola Bella i Isola Superiore Dei Pescatori, vlasništvo porodice Boromini. Ostrvo Bella sa vrtovima – stepenastim terasama ( ima ih 10) spuštaju se ka jezeru. Palata – muzej je iz 1632. godine. Ostrvo Pescatori poznato je po obilju restorana i kafića. Posle slobodnog vremena i plovidbe do Strese, nastavljamo putovanje pored jezera za švajcarskski grad Lokarno. Grad sa severa okružuju južni obronci Alpa. Šetnja pored jezera i Glavnog trga. U nastavku putovanja odlazimo do Lugana koji leži na obali istoimenog jezera. Katedrala San Lorenzo je najprepoznatljivija građevina u Luganu. Poznata je po svom zvoniku, ali i po renesansnom stilu dekoracije i brojnim freskama. Slobodno vreme za šetnju pored jezera… Uveče povratak u hotel. Noćenje.

4.dan MALPENSA – COMO – MILANO – MALPENSA 150 km
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet do Koma, najpopularnijeg jezera Italije. Jezero predstavlja oazu prirodne lepote, mira i tišine. Sa jezera se pruža veličanstven pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak grada Koma, poznatog po šetalištu, srednjovekovnoj četvrti oko trga Cavur i katedrali od belog mermera iz XIV veka. Mogućnost fakultativne vožnje brodićem po jezeru. U podne povratak. Odlazak za Milano. Uz pomoć metroa obilazak najvećeg industrijskog grada Italije i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Slobodno vreme. Uveče povratak u hotel. Noćenje.

5.dan MALPENSA – TRST – ISTRA 490 km
Doručak. Putovanje za Trst. Obilazak grada: trg Jedinstva, palata Guvernera, fontane 4 kontinenta i Neptunova na trgu Berze, srpska crkva Sv. Spiridona… Slobodno vreme. Uveče odlazak za Istru. Smeštaj u okolini Pirana. Noćenje.

6.dan ISTRA – PLITVICE(260) – NOVI SAD / BEOGRAD / KRAGUJEVAC 790 km
Doručak. Odlazak za Plitvice. Posle dolaska četvoročasovni obilazak Gornjih 12 jezera međusobno podeljenim sedrenim barijerama. Razlika u nadmorskoj visini između Prošćanskog jezera i Kozjaka iznosi 100 m. Posle podne nastavak putovanja za Srbiju. Očekivano vreme dolaska u Novi Sad(transfer od Rume), Beograd i Kragujevac oko ponoći.

CENA ARANŽMANA:325 €

LAST MINUTE: 285€ u din.

doplata za 1/1 sobu: 90 € u din.

ARANŽMAN OBUHVATA :
– prevoz turističkim autobusom po maršruti (klima, DVD)
– 1 noćenje sa doručkom na Gardi
– 3 noćenje sa doručkom u okolini Milana
– 1 noćenje sa doručkom u Istri
– usluge lokalnih vodiča i vodiča pratioca grupe

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– gradske komunalne takse iznose cca 10€, plaćaju se na recepciji.
– Međunarodno zdravstveno osiguranje
– fakultativne programe i ulaznice
CENA: plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intese na dan uplate.

FAKULTATIVNI PROGRAMI: Za fakultativne izlete minimim 25 putnika
– celodnevni izlet jezera Mađore( Stresa i Lokarno) i Lugano (prevoz i vodič)…………. 25 €
Doplata za Boromejska ostrva (brodski prevozi za ostrva Bella i Superiori dei Pescatori i ulaznice za palatu – muzej i stepenaste vrtove)…………………………………………….. 30 €
– izlet Como i Milano paketu (prevoz i vodič)………………………………………………… 20 €
– Plitvičkih jezera u pratnji vodiča, uz obilazak pešice koristi se panoramski voz i brodić (prevoz, ulaznica, vodič) ……………………………………………………………………………… 25 €
– ostale nepomenute usluge.

USLOVI PLAĆANJA:
• 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska
• Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmnski-bezgotovinski, administrativnom zabranom, kreditnim karticama: VISA, DINA, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

ODLOŽENO PLAĆANJE: 30 € mesečno, na sedam mesečni rata BEZ KAMATE. Učešće 89 € . (Troškovi obrade 1€).
Garancija plaćanja: administrativna zabrana ili čekovi građana.

TRANSFERI (povratni): Novi Sad, Kraljevo, Vrnjačka Banja ……………………….. 5 €
• Subotica  ………………………………………………………………………………….. 20 €
• Niš, Negotin, (povratni) ………………………………………………………..……… 30 €
NAPOMENE:
• za realizaciju putovanja minimalno 40 putnika, u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika, kao i otkaz putovanja ili promena termina od strane ogranizatora, otkazni rok je 5 dana
• Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa u cilju pružanja boljeg kvaliteta usluge.
• Program objavljen 16.11.2017.
• U slučaju promena partiteta ili povećanje cena prevoza (avion, autobus), agencija ima pravo na korekciju cene.

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec