02
окт-2018

Avenija sećanja

6 dana – 4 noćenja

Dan 1
Beograd – Jedrene

Polazak iz Beograda u 14.00. Prelazak srpsko – bugarske granice kod Gradine. Noćna vožnja kroz Bugrasku. Prelazak bugarsko – turske granice kod Kapitan Andreeva. Usputna zadržavanja radi odmora.

Dan 2
Jedrene – Čanakkale

U ranim jutarnjim satima ulazak u Tursku. Vožnja pored Jedrena, nekadašnje Turske prestonice. Nastavak vožnje Galipoljskim poluostrvom, gde se odigrala možda najveća bitka u Prvom svetskom ratu, sa poginulih oko pola miliona ljudi. Dolazak u Čanakkale. Smeštaj u hotel. Odmor. Slobodno vreme za obilazak istorijski veoma bitnog grada, koji je bio svedok mnogih ratova, a danas je posvećen sećanju na borbe tokom Prvog svetskog rata. Noćenje.

Dan 3
Čanakkale – Troja – Kušadasi

Doručak. Nakon napuštanja hotela obilazimo Troju. Na brdu Hisarlik u južnom delu dardanelskog moreuza pronalazimo sjajni Prijamov grad. Lutamo ruševinama Troje i kao da čujemo bojne trube Ahajaca i topot konja, ali i glas proročice koja opominje: „Ne veruj Danajcima ni kada darove daju“. Obilazak i poseta muzeju. Cena ulaznice nije uključena u cenu. Cena 10€ (ulaznica + obavezan turski vodič ). Nastavak puta za Kušadasi. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Troja

Dan 4
Pamukale

Doručak. Fakultativni izlet za Pamukkale (25€ – transfer, ulaznica, vodič). Pamukkale, ili Pamučna tvrđava, kako bi je nazvali na našem jeziku, je jedno on najinteresantnijih mesta na svetu. Očaravajuće lepote geoloških formacija koje su termalni mineralni izvori stvarali milenijumima. Taloženje minerala je stvorilo blistavo bele kaskade, sa malim bazenima, koji odaju utisak kao da su izvajane u ledu. Neopisiv prizor. Efekat vode koja se sliva niz krečnjačke zidove je prelep.

Pammukale

Na samom izvoru nekada je ležao antički grad Hierapolis, posvećen kraljici Hieri, koji je sayidao pergamski kralj Eumen II. Današnji ostaci su iz vremena rimske vladavine Malom Azijom – dugačka ulica pod kolonadom, agore, Apolonov hram, rimsko kupatilo i gimnazijum.

Povratak u Kušadasi. Noćenje.

Dan 5
Kušasadi – Efes – Čanakkale

Doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima i nastavak puta. Naš cilj je „grad gradova“Starog sveta – Efes. Trideset vekova je prošlo od kada su odvažni Jonjani ovde osnovali grad, koji će ceo antički svet zadiviti Artemisonom – jednim od sedam svetskih čuda. Šetamo najlepšim gradom Starog sveta, onim istim ulicama kojima su išli Kleopatra i Marko Antonije, pored Celzijusove biblioteke, pozorišta…

Efes (2)

Obilazak lokaliteta sa vodičem. Cena 15€ (ulaznica + obavezan turski vodič). Nastavak puta za Čanakkale. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 6
Čanakkale – Beograd

Doručak. Nastavak puta ka Srbiji preko Bugarske. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

U cenu ulazi:

  • Kružna tura modernim turističkim autobusom (AC, audio i video oprema)
  • 2 noćenja + doručak u hotelu u Kušadasiju
  • 2 noćenja + doručak u hotelu u Čanakkaleu
  • sva razgledanja prema programu
  • vodič
  • agencijske usluge.

U cenu ne ulazi:

  • putno međunarodno zdravstveno osiguranje
  • fakultativni program
  • ulaznice u muzeje, crkve, lokalitete…
  • ekstra hotelske i individualne troškove.

Polazak

Mesto polaska: Beograd
Vreme polaska: Beograd – 14h; Niš – 17.30h

Prevoz

Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).

Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma

Popusti

Popust za decu  do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: -50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj). Za dete od 6–12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).

Način plaćanja

Cene su po osobi. Doplata za 1/1 sobu: + 100 €/aranžman. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40 % od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina), kreditna kartica banke Intesa do 6 mesečnih rata, čekovima građana do polaska na put. 

Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak i dr.). Minimum za realizaciju aranžmana je 35 prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija ima pravo otkaza aranžmana do 5 dana pre polaska. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 prijavljenih.

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec