PRETRAGA:
11
мар-2019

Avenija sećanja

26.04.2019.

 

Dan 1 – 2
Beograd – Čanakkale – Troja

Polazak iz Beograda u 14.00. Dnevna i noćna vožnja. Usputna zadržavanja radi odmora.

U jutarnjim satima obilazimo Troju. Na brdu Hisarlik u južnom delu dardanelskog moreuza pronalazimo sjajni Prijamov grad. Lutamo ruševinama Troje i kao da čujemo bojne trube Ahajaca i topot konja, ali i glas proročice koja opominje: “Ne veruj Danajcima ni kada darove daju”. Obilazak i poseta muzeju. Cena ulaznice nije uključena u cenu. Cena 10 eur (ulaznica + obavezan turski vodič ).

Troja

 

Dolazak u Čanakkale. Smeštaj u hotel. Odmor. Slobodno vreme za obilazak istorijski veoma bitnog grada, koji je bio svedok mnogih ratova, a danas je posvećen sećanju na borbe tokom Prvog svetskog rata. Noćenje.

Dan 3
Čanakkale – Pamukale – Kušadasi

Doručak. Nakon napuštanja hotela nastavak puta za Pamukkale. Pamukkale, ili Pamučna tvrđava, kako bi je nazvali na našem jeziku, je jedno on najinteresantnijih mesta na svetu. Očaravajuće lepote geoloških formacija koje su termalni mineralni izvori stvarali milenijumima. Taloženje minerala je stvorilo blistavo bele kaskade, sa malim bazenima, koji odaju utisak kao da su izvajane u ledu. Neopisiv prizor. Efekat vode koja se sliva niz krečnjačke zidove je prelep.

Pammukale

Na samom izvoru nekada je ležao antički grad Hierapolis, posvećen kraljici Hieri, koji je sayidao pergamski kralj Eumen II. Današnji ostaci su iz vremena rimske vladavine Malom Azijom – dugačka ulica pod kolonadom, agore, Apolonov hram, rimsko kupatilo i gimnazijum. Ulaznica nije uključena u cenu (10€ – sa vodičem).

Nastavak puta za Kušadasi. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 4
Priena – Milet

Doručak. Celodnevni izlet ( ulazi u cenu ). “Sve svoje nosim sa sobom“ reče Bias jedan od sedam mudraca Starog sveta, a evo nas pred njegovom rodnom Prijenom. Obilazak.

 

Efes (2)

 

Uskoro smo pred nekada slavnim Miletom koji se uzdiže iznad melanholičnih i depresivnih močvara, gde kreket žaba kao da oplakuje sudbinu ove nekada moćne pomorske sile, značajnog kulturnog centra i rodnog grada Talesa, Anaksimandera, Anaksimena… Obilazak.

Paket ulaznica (Priena +Milet ) nije uključen u cenu. Cena 10€. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5
Kušasadi – Efes – Čanakkale

Doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima i nastavak puta. Naš cilj je “grad gradova”Starog sveta – Efes. Trideset vekova je prošlo od kada su odvažni Jonjani ovde osnovali grad, koji će ceo antički svet zadiviti Artemisonom – jednim od sedam svetskih čuda. Šetamo najlepšim gradom Starog sveta, onim istim ulicama kojima su išli Kleopatra i Marko Antonije, pored Celzijusove biblioteke, pozorišta…

Obilazak lokaliteta sa vodičem. Cena 15 eur ( ulaznica + obavezan turski vodič). Nastavak puta za Čanakkale. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 6
Čanakkale – Galipolje – Beograd

Doručak. Prelazak trajektom na Evropski kontinent i odlazak za Galipolje, gde se odigrala možda najveća bitka u Prvom svetskom ratu,  sa poginulih oko pola miliona ljudi. Obilazak memorijalnog parka – ANZAK.

Nastavak puta ka Srbiji preko Bugarske. Dolazak u Beograd nakon ponoći.

 

U cenu ulazi:

  • Kružna tura modernim turističkim autobusom (AC, audio i video oprema)
  • 2 noćenja + doručak u hotelu u Kušadasiju
  • 2 noćenja + doručak u hotelu u Čanakkaleu
  • sva razgledanja prema programu
  • vodič
  • agencijske usluge.

U cenu ne ulazi:

  • putno međunarodno zdravstveno osiguranje
  • fakultativni program
  • ulaznice u muzeje, crkve, lokalitete…
  • ekstra hotelske i individualne troškove.

 

Popusti

Popust za decu  do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: -50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj). Za dete od 6–12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).

NACIN PLACANJA

Cene su po osobi. Doplata za 1/1 sobu: + 80 €/aranžman. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40 % od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina), kreditna kartica banke Intesa do 6 mesečnih rata, čekovima građana do polaska na put. 

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec