27
сеп-2018

SAN MARINO

5 dana /2 noćenja – autobusom

San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka. Smešten je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela činila je jezgro budućeg grada – San Marina, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine i danas broji oko 32000 stanovnika.

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan BEOGRAD…
Sastanak putnika na parkingu u 19:30h (tačno vreme i mesto polaska biće potvrdjeno dva dana pred put). Polazak autobusa u 20:00h. Noćna vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.dan …RAVENA – RIMINI
Dolazak u Ravenu u prepodnevnim satima. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datiraju iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO-a. Po dolasku razgledanje grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija… Slobodno vreme. Nastavak puta za Rimini. Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan RIMINI – DEGUSTACIJA VINA – SAN MARINO – RIMINI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet do San Marina. Usputna poseta jednoj od mnogobrojnih vinarija u regiji Emilija Romanja gde je predviđena degustacija vina. Nastavak puta ka San Marinu, po dolasku razgledanje grada: Bazilika Sv. Marina koja datira iz XIX veka i čuva relikvije sveca zaštitnika grada, Gradska većnica, kule San Marina (Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV veka)… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme polazak prema tržnom centru Le Befane, jednom od najvećih tržnih centara u regiji Emilija Romanja. Slobodno vreme za šoping. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan RIMINI – FERARA – PADOVA…
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Ferari, gradu koji je okružen renesansnim zidinama iz XV i XVI veka u okviru kojih je smeštena zaostavština porodice D’Este. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense – simbol Ferare, Gradska većnica, Katedrala, Pozorište… Slobodno vreme. Nastavak puta ka Padovi, po dolasku šetnja
gradom: Trg Prato della Vale, Bazilika Sv. Antonia Padovanskog, Palazzo della Ragione, Caffe Pedrocchi, Piazza Erbe… Slobodno vreme do polaska za Beograd. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.

5.dan …BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate)

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA (do Rumske raskrsnice) – 10€
(za realizaciju transfera potrebno je minimum 4 putnika).

U cenu putovanja je uračunato:
Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi (sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja) u hotelu 3* u Riminiju ili okolini na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak – kontinentalni), razgledanje gradova prema programu sa vodičem, troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
Dinarski deo aranžmana 1790 RSD po rezervaciji, obavezna boravišna taksa u Riminiju oko 1.5€ po osobi po danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela), fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu, individualni troškovi.

Fakultativni izlet:
-San Marino i tržni centar – 20€
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban minimum 25 plativih putnika.

OPIS HOTELA:
Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:
Hotel Calypso 3* www.hotelcalypso.com, Hotel Bamby 3* www.hotelbamby.rn.it
Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima TV, telefon, kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran.
Ime hotela biće poznato 7 dana pred polazak na putovanje.
Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
– gotovinski-avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
– čekovima građana do 6 mesečnih rata.
– platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
– kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
– Travel & Smile karticom Piraeus Banke do 12 mesečnih rata.
– preko računa.
– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
– kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata

 

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec