27
феб-2019

BEČ

Bus, Putovanja   /   Tags: ,

30.05 – 05.05.2019

 

BEČ – Prestonica jedne od najznačajnijih evropskih imperija, danas glavni grad Austrije. U istorijsko – kuturnom osvrtu, grad začet u prvom veku nakon Hrista, kao utvrđenje Rimljana. Iz današnje perspektive grad u kome se putuje kroz vreme, gde nema ostatka ruševina već živa slika imperijalnog baroknom raskoša. Dovoljno je da pomenemo dvorove Hofburg i Šenbrun, palatu Belvedere, katedralu Svetog Stefana, Karlovu crkvu, značajan broj parkova, trgova, opera, teatara…Grad u kome se rađala istorija, entuzijazam i kulturno stvaralaštvo i koji se obavezno vezuje za imena poput Mocarta, Betovena, Hajdna i Štrausa… 

BEČ

30.05 – 05.05.2019

 

Program putovanja:

1. dan 30.04. –  NIŠ 
Polazak iz Niša  u kasnijim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Mađarsku prema Beču.

2. dan 01.05. – OUTLET PARNDORF (www.designeroutletparndorf.at) – BEČ

Dolazak u Austriju u jutarnjim satima. Dolazak u Beč. Po dolasku panoramski obilazak grada: Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, jevrejska četvrt, zabavni park Prater, i šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan 02.05 – BEČ – BRATISLAVA

Doručak. Nakon doručka mogućnost fakultativnog odlaska u Bratislavu – glavni grad Slovačke. Po dolasku panoramski obilazak grada: brdo Slavin, tvrđava, Jevrejska četvrt, Katedrala Sv. Martina, Stari trg, biskupska palata, palata Gaskalović, Staro mesto sa starom gradskom većnicom. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u Beč. Noćenje.

4. dan 03.05.- dan za kulturu BEČ – DVORAC ŠENBRUN – BELVEDERE – HUNDERTWASER

Doručak. Fakultatvni obilazak dvorca Šenbrun – letnje rezidencije Habsburgovaca. Razgledanje carskih prostorija i odaja i šetnja prelepim parkom. Nakon obilaska dvorca Šenbrun slobodno vreme u gradu   i … ili  fakultativno obilazak dvorca Belvedere (Dvorac ili palata Belvedere predstavlja prostranstvo sačinjeno jednim od najlepših baroknih ansambla na svetu koje je  okruženo prelepo uređenim parkovima i vrtovima. On je ujedno i jedan od najvećih atrakcija i zaštitnih znakova Beča. Njega čine gornji i donji Belvedere I već pomenuti parkovi i vrtovi. Ovo velelepno zdanje je izgrađeno u 18. veku za princa Eugena Savojskog u bečkom trećem becirku (bečka gradska opština), koju takođe nazivaju i Landstraße. Ona je predstavljala letnju rezidenciju, a izgradio je barokni arhitekta Johann Lukas, koji je bio miljenik princa Eugena. Princ je takođe doveo i venecijanskog kipra Đovani Staneti koji je bio desna ruka arthitekte Lukasa i bio je zadužen da osigura pravi italijanski kiparski doprinos) i Hundertwaser ( Zaigrani Hundertwasser jedan je od bečkih simbola. Najpoznatije njegovo ostvarenje u Beču jeste stambeni kompleks u četvrti Landstraße, prikladno nazvan Hundertwasserova kuća, odnosno Hundertwasserhaus.)

Nastavak dana i  fakultativno odlazak u zabavni park  Prater koji je  najpoznatiji austrijski zabavni park. U Prateru možete posetiti brojne atrakcije – muzej Madam Tiso, Planetarium, Praterturm, simbol Pratera – Rizenrad. Povratak u hotel, Noćenje.

5. dan 04.05 – BEČ – DUNAVSKI TORANJ 

Doručak. Napuštanje hotela,  polazak ka centru grada i dalje fakultativno ka još jednoj atrakciji Beča – Dunavskom tornju gde ćete uz kolače i kafu biti u mogućnosti da uzivate u panorami Beča. Posle obilaska Dunavskog tornja, polazak ka centru grada, kompletiranje grupe i u ranijim popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Svraćanje u OUTLET CENTAR – PARNDORF, tržni centar koji je sagrađen kao mali grad, sa kućama u tradicionalnom austrijskom stilu, parkovima, fontanama, trgovima i ulicama, pored 140 butika sa garderobom i obućom, postoje kafići i restorani i dečije igraonice, slobodno vreme za šoping. Nastavak putovanja ka Nišu. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Srbiju.

6. dan 05.05 –  NIŠ

Dolazak u Niš u  jutarnjim časovima. vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).(Kraj usluga)

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO :
– prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj  relaciji,
– smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom – švedski sto, u 1/2, 1/3 sobama,
– razgledanje prema programu,
– turistički vodič tokom putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO :       
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
– fakultativni izleti,
– individualni troškovi putnika

CENE FAKULTATIVNIH  IZLETA PO OSOBI (deca od 2-12 god imaju popust)

 – obilazak  Dunavskog tornja – 10€/5€ deca,

– obilazak dvorca Šenbrun – 20€/15€ deca,

– dvorac Belvedere i  Hundertwaser – 5€,

– izlet do Bratislave – 15€

– odlazak na Prater – 5€

-umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ po osobi, na cenu iz Niša.

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi

Fakultativni izleti su predviđeni za minimum 40 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena je podložna promeni. Organizator zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta usled objektivnih okolnosti. Cena je podložna promeni u slučaju promene cena: ulaznica, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, putnih taksi u odnosu na dan izlaska programa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Raiffeisen banke na dan uplate.
– 30% prlikom rezervacije, ostatak 5 dana pre polaska.
– 30% prilikom rezervacije , ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom

Nekadašnja letnja rezidencija Habzburgovaca, dvorac Šenbrun, jednostavno je neprikosnoven među turistima. Ovaj velelepni dvorac je  najposećenija znamenitost Beča. Kako pokazuju najnoviji podaci Bečkog turističkog saveza, ukupno 2,476.000 ljudi posetilo je dvorske odaje baroknog sjaja. Od 18. veka pa sve do 1918. godine dvorac Šenbrun je bio rezidencija habzburških careva, a uređen je u predivnom stilu dekorativnog baroka, za šta su zaslužni arhitekte Johan Bernard Fišer fon Erlah (Johann Bernhard Fischer von Erlach) i Nikolaus Pakasi (Nikolaus Pacassi). U neposrednoj blizini dvorca nalazi se i Bečki zoološki vrt, najstariji zoološki vrt na svetu, koji je osnovan 1752. godine. Posebna atrakcija i ponos vrta su pande, koje se danas vrlo retko mogu videti u zatočeništvu, a u prirodi još i ređe. Top 10 atrakcija dvorca su: Velika galerija, soba sa ogledalima, soba miliona, Napoleonova soba, Soba Vieux – Laque, Plavi kineski salon, salon carice Elizabete, Porcelanska soba, Berglova soba i Kapela.

Napomena: za putovanje u Austriju je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju

 

Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec