24
сеп-2018

GRAD U KOJEM NE TREBA KIŠOBRAN

Bolonja je jedan od najlepših italijanskih gradova u kojem je najbolje provesti nekoliko dana u šetnji ispod starih portika, jedući ukusan sladoled, ali najvažnije znamenitosti mogu da se vide i za jedan dan.

CENA ARANŽMANA OD 115e

1. dan / Beograd – Srbija – Hrvatska – Slovenija – Italija:
Sastanak grupe na dogovorenom mestu u u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan / Italija – BOLONJA:
Dolazak u Bolonju u jutarnjim časovima. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Doček Nove godine. Noćenje.

3. dan / Bolonja – San Marino – Ravena (fakultativno):
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska San Marina i Ravene. Po dolasku obilazak grada: čuvene tvrđave San Marina, bazilika Sv.Marina, Narodna palata… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Ravenu. Po dolasku, obilazak grada: bazilika San Frančesko, mauzolej Gale Placidije (nije predviđen grupni ulazak), Danteov grob, bazilika San Vitale (nije predviđen grupni ulazak)… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Bolonju. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan / Bolonja – Firenca (fakultativno) – Italija – Slovenija – Hrvatska:
Doručak.  Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme u Bolonji ili mogućnost fakultativnog odlaska do Firence. Razgledanje grada-pešačka tura u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Palazzo Medici, Santa Maria del Fiore, Duomo e Battisterio, Basilica della Santissima Annunziata, Basilica Santa Croce, Casa di Dante, Biblioteca Nazionale, Ponte Vecchio…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti u gradu umetnosti. Povratak u Bolonju i nastavak putovanja ka Srbiji preko Italije, Slovenije i Hrvatske uz pauze za regulisanje graničnih formalnosti…

5. dan / Srbija – Beograd: 
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Obuhvata

 • 2 noćenja sa doručkom u izabranom smeštaju
 • Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu
 • Usluge pratioca/vodiča grupe tokom trajanja aranžmana
 • Organizaciju putovanja u celini

Ne obuhvata

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra – 1,25 evro dnevno – plaćanje u agenciji
 • Administrativne troškove obrade rezervacije u iznosu od 240 dinara – obavezno plaćanje u agenciji
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove putnika

NAPOMENE

 • Za putnike koje ne koriste uslugu agencijskog prevoza cena se umanjuje za 20€.
 • Navedene cene iz tabele se odnose na polazak iz Beograda . Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 5€.
 • Za polazak iz Niša i Kragujevca (Batočina – osim u slučaju više od 20 putnika kada je polazak iz grada) cena iz tabele se uvećava za 10€. Prevoz će biti organizovan iz Niša i Kragujevca u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji).
 • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja,24
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. 

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec