24
сеп-2018

GRAD U KOJEM NE TREBA KIŠOBRAN

Bolonja je jedan od najlepših italijanskih gradova u kojem je najbolje provesti nekoliko dana u šetnji ispod starih portika, jedući ukusan sladoled, ali najvažnije znamenitosti mogu da se vide i za jedan dan.

CENA ARANŽMANA OD 115e

1. dan / Beograd – Srbija – Hrvatska – Slovenija – Italija:
Sastanak grupe na dogovorenom mestu u u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan / Italija – BOLONJA:
Dolazak u Bolonju u jutarnjim časovima. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Doček Nove godine. Noćenje.

3. dan / Bolonja – San Marino – Ravena (fakultativno):
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska San Marina i Ravene. Po dolasku obilazak grada: čuvene tvrđave San Marina, bazilika Sv.Marina, Narodna palata… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Ravenu. Po dolasku, obilazak grada: bazilika San Frančesko, mauzolej Gale Placidije (nije predviđen grupni ulazak), Danteov grob, bazilika San Vitale (nije predviđen grupni ulazak)… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Bolonju. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan / Bolonja – Firenca (fakultativno) – Italija – Slovenija – Hrvatska:
Doručak.  Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme u Bolonji ili mogućnost fakultativnog odlaska do Firence. Razgledanje grada-pešačka tura u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Palazzo Medici, Santa Maria del Fiore, Duomo e Battisterio, Basilica della Santissima Annunziata, Basilica Santa Croce, Casa di Dante, Biblioteca Nazionale, Ponte Vecchio…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti u gradu umetnosti. Povratak u Bolonju i nastavak putovanja ka Srbiji preko Italije, Slovenije i Hrvatske uz pauze za regulisanje graničnih formalnosti…

5. dan / Srbija – Beograd: 
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Obuhvata

 • 2 noćenja sa doručkom u izabranom smeštaju
 • Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu
 • Usluge pratioca/vodiča grupe tokom trajanja aranžmana
 • Organizaciju putovanja u celini

Ne obuhvata

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra – 1,25 evro dnevno – plaćanje u agenciji
 • Administrativne troškove obrade rezervacije u iznosu od 240 dinara – obavezno plaćanje u agenciji
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove putnika

NAPOMENE

 • Za putnike koje ne koriste uslugu agencijskog prevoza cena se umanjuje za 20€.
 • Navedene cene iz tabele se odnose na polazak iz Beograda . Za polazak iz Novog Sada cena se uvećava za 5€.
 • Za polazak iz Niša i Kragujevca (Batočina – osim u slučaju više od 20 putnika kada je polazak iz grada) cena iz tabele se uvećava za 10€. Prevoz će biti organizovan iz Niša i Kragujevca u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji).
 • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja,24
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. 

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec