BLOG CATEGORIES:
PRETRAGA:
09
мар-2020

ISTANBUL

11.04.-15.04.2020.

 

ISTANBUL 
*autobusom*
11/15.04.2020. god
2 noćenja sa doručkom

Opšte informacije o programu – Istanbul 2020.

 

PRVI DANNIŠ-ISTANBUL

11.04.2020Subota – Polazak iz Niša u 17h sa parkinga kod „Roda“ centra. Vožnja autobusom ili minibusom autoputem preko Dimitrovgrada, Sofije, Plovdiva, Svilengrada i Jedrena do Istanbula sa kraćim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

DRUGI DAN: ISTANBUL

12.04.2020. Nedelja – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Odlazak u panoramsko razgledanje grada autobusom. Staro Gradsko jezero, Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, Džamija Sulejmana Veličanstvenog “Sulejmanija”, Zlatni Rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, “Pera Palace” hotel, Trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče Palata – poslednje sedište sultana. Odlazak na Čamlidžu, brdo iznad Istanbula koje se nalazi na azijskoj strani grada i sa koje se pruža predivan pogled na ceo grad. Slobodno vreme za čaj ili kafu u prelepim restoranima na Čamlidži. Polazak ka hotelu. Smeštaj. Slobodno vreme za šoping i prvo upoznavanje sa gradom. Noćenje.

TREĆI DAN: ISTANBUL

13.04.2020.  Ponedeljak –  Doručak. Slobodan dan u Istanbulu za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Vaseljenske Patrijaršije koja se nalazi u delu grada Fener. Nakon obilaska odlazak na krstarenje Bosforom u pratnji lokalnog vodiča. Tokom krstarenja gledamo znamenitosti kao što su: Zlatni Rog, Galata most, Sulejmanija Džamija, Dolmabahče Palata, Bešiktaš,Ortokoj kvart. Po završetku krstarenja odlazak do Dolmabahče Palate. Obilazak palate sa vodičem. Po završetku obilaska povratak u hotel, a ko želi može da ostane na trgu Taksim koji se nalazi u novom evropskom delu Istanbula. Ovde je i  pešačka zona – ulica Istiklal sa poznatim radnjama, restoranima i Galata Kula sa koje se pruža pogled na Zlatni Rog i Bosfor. Slobodno vreme za šoping i šetnju u ovom delu grada. Individualni povratak u hotel. Uveče fakultativni odlazak u restoran na večeru uz bogat program (Tursko veče). Noćenje.

ČETVRTI DAN: ISTANBUL

14.04.2020. Utorak – Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni program. Preporučujemo da sa nama krenete u obilazak istorijskih znamenitosti u samom srcu grada. Krenućemo od Aja Sofije, nekada najveće crkve na svetu, koja je kasnije bila džamija, a danas je muzej. Zatim idemo preko antičkog hipodroma do Sultanahmetove džamije (Plava džamija), a onda idemo i do Topkapi palate, koja je nekada bile sedište Otomanskih vladara. Slobodno vreme za individualni obilazak Kapali Čaršije i istorijskog dela Istanbula Aksaray. Polazak za Niš oko 19h.

PETI DAN: ISTANBUL- NIŠ
15.04.2020.  Sreda  – Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

 

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 11.500 RSD

 

– Doplata za 1/1 sobu 5.400RSD
– Deca d 2 do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe plaćaju 9.900RSD, imaju sedište u autobusu i pomoćni ležaj u 1/2 sobi.

 

U CENU JE URAČUNATO:
– Vanlinijski prevoz autobusom na datoj relaciji, audio-video opremljenosti, bez obuhvaćenih usluga pića I hrane I drugih usluga tokom putovanja.
– Smeštaj u Hotelu sa 3*, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2  i 1/2 +1 sobama. Panoramsko razgledanje grada prvog dana.
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

U CENU NIJE URAČUNATO:
–  Međunarodno zdravstveno osiguranje koje nije obavezno.
–  Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
–  Fakultativni izleti.
– Doplate za transfer iz drugih gradova do Niša.
(Beograd 3.000 rsd / Batočina, Bor, Zaječar, Knjaževac 2.400 rsd / Paraćin, Ćuprija, Jagodina 2.000 rsd, Prokuplje 1.800 rsd)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
Obilazak Topkapi Palate, Aja Sofije, Plave Džamije i Antičkog Hipodroma (minimum 20 osoba) = 45€
Izlet podrazumeva šetnju od hotela do muzeja, uslugu vodiča na srpskom jeziku i slušalice.
Krstarenje Bosforom – ( minimum 20 osoba ) = 20€
Izlet podrazumeva transfer od hotela do luke i vožnju brodom po Bosforu gde se razgleda Istanbul uz tumačenje svih znamenitosti od strane lokalnog vodiča na srpskom jeziku.
Obilazak Dolmabahče palate – (minimum 20 osoba ) – 25€
Izlet podrazumeva povratni transfer od hotela do palate i uslugu vodiča na srpskom jeziku i slušalice.
Tursko veče u restoranu “Gar” – 30€, uključena je večera, 2 pića, odgovarajući zabavni program.

Način plaćanja:
– 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre puta.
– 40% prilikom rezrevacije, ostatak 30 dana posle puta uz deponovanje čekova ili administrativne zabrane.

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec