24
сеп-2018

čelik, zlato, led i… istorija

31.12. – 04.01.2019.

Srce Rusije. Moskva. Kosmopolitska prestonica Rusije smeštena uz istoimenu reku, priziva turiste veličanstvenim kulturno- istorijskim spomenicima, trgovima, šarmom… Glavni je i najveći grad Rusije, njen kulturno- ekonomski centar i dom za oko 12 miliona ljudi. Bez sumnje jedna je od najinteresantnijih svetskih prestonica. Kremlj, Crveni trg, Hram Hrista spasitelja, Univerzitet Lomonosov, Boljšoj teatar, fascinantni metro… samo su neki od simbola i spomenika jedne veličanstevne istorije i kulture.

Program putovanja za polazak: 31. decembar 2018. – 5 dana / 4 noćenja

1.dan BEOGRAD – MOSKVA Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu „Nikola Tesla“, u 04:15. Let  avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:15 (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom Šeremetjevo u 11:05h. Sa aerodroma panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet „Lomonosov“, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Uveče odlazak na Crveni trg (sa vodičem, metroom), na kome se tradicionalno, uz veličanstven vatromet, dočekuje Nova godina. Noćenje.

2. dan MOSKVA Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

3. dan MOSKVA Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije: Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona, Car topa i Oružane palate, riznice carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Večernja Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom „Radisson“. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu. Noćenje.

4.dan Moskva Doručak. Fakultativni program: Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan Moskva – Beograd Doručak. Transfer do aerodroma Šeremetjevo u 07:50h. Let aviokompanije Air Serbia za Beograd u 11:50h (let JU 651). Dolazak u  Beograd u 12:50h. Kraj usluga.

 

Cene su izražene u evrima po osobi

Smeštaj

USLUGA

TIP CENE

CENA

Moskva – Vega Hotel & Convention Center 4*

ND

Po osobi u 
1/2 sobi

465 €

Treća odrasla osoba

465 €

1. dete od 2- 12 godina na pomoćnom ležaju

420 €

Doplata za jednokrevetnu sobu

85 €

 

Legenda tabele: ND – noćenje sa kontinentalnim doručkom

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO
• avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia:

– Beograd-Moskva – Beograd

 • smeštaj u Vega Hotel & Convention Center 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom;
 • transfere prema programu;
 • turistički program: panoramsko razgledanje Moskve;
 • usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • troškove organizacije aranžmana.

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

– Aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (cca 108 €, podložno je promeni);
– Fakultativni program;
– Individualne troškove.

 

FAKULTATIVNI PROGRAM:

Moskva

•  Sergijev posad  (bivši Zagorsk) 40 EUR

•  Obilazak moskovskog metroa  10 EUR

•  Kremlj (teritorija i dve Saborne crkve), Oružana palata      55 EUR

(Neophodno uplatiti unapred, prilkom plaćanja aranžmana)

•  Krstarenje rekom Moskvom   35 EUR

•  Panorama Borodinske bitke    25 EUR

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice
Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta Kremlj i Oružana Palata u Moskvi, obavezno je prilikom uplate aranžmana.
Na licu mesta, kao i nekoliko dana pre polaska, neće biti moguće.
Realizacija i cene fakultativnog programa su garantovani, nezavisno od broja prijavljenih putnika.
Za Kremlj i Oružanu palatu, za broj prijavljenih putnika ispod 15, odlazak će biti organizovan javnim prevozom, metroom.

 USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke, za efektivu, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

 NAČIN PLAĆANJA:

 • gotovinski – uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
 • uplatom preko računa – uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

 POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARANŽMAN MOSKVA:

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

– od momenta ugovaranja aranžmana do 21 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 100 EUR ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.
– od 20 dana do 9 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.
– od 8 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

– Za treću odraslu osobu cena je ista kao za mesto u dvokrevetnoj, a smeštaj je ili u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi ili u dvosobnom apartmanu (Junior suite)
– Pomoćni ležaj je manji od standardnog- ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanjeSmeštaj treće osobe ili deteta 2- 12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

– Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.
– Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV- posebni kanali, troškovi telefona, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)
– Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.
– Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

VAŽNE NAPOMENE:

 • – Rezervacija aranžmana se vrši na upit.
 • – Polasci su garantovani uz uslov:
  minimum putnika za realizaciju programa sa vodičem-pratiocem je 15;
 •  za 14 – 8 prijavljenih putnika, program će se realizovati bez promene cene i bez vodiča-pratioca iz Beograda, ali sa dodatnim angažovanjem lokalnih vodiča na srpskom jeziku u Moskvi;
 • za 7 i manje prijavljenih putnika, cena će biti uvećana za 30 %.
 • – U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.
 • – Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 31 dan pre polaska na putovanje.
 • – Promena datuma putovanja smatra se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.
 • – Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.
 • – Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.
 • – U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)
 • – Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja.
 • – Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled panoramskog razgledanja grada – zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.
 • – U Rusiji ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.
 • – Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.
 • – Turistička viza za građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • – Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.
 • – Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

Opis hotela u Moskvi
Moskva, Vega Hotel & Convention Center 4*: www.hotel-vega.ru   

Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo. Metro stanica je na 70-80m od hotela. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 min (od hotela sa pešačenjem bukvalno 25 min), što je važno za slobodno vreme. U ovom hotelu sve više odsedaju naši poslovni ljudi, jer je cena povoljna, a uslovi odlični. 2012. godine hotel je potpuno renoviran. Doručak švedski sto.

 

 

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec