27
феб-2019

St. Peterburg-Moskva

21.04.   / 17.08.2019.

Viljnus – St. Peterburg – Moskva – Minsk, 13 dana

Viljnus - St. Peterburg - Moskva - Minsk

Za Rusiju kažu da je zbog svog nesagledivog kulturnog i istorijskog bogatstva i dalje velika enigma za one koji je prvi put posećuju. Na putovanje ćete biti u prilici i da se susretnete i sa ništa manje lepim ni zanimljivim prestonicama Belorusije i Litvanije ali i carske Rusija – Sankt Peterburga. Saznaćete mnoge tajne bišvih zemalja Sovjetskog Saveza i provesti nezaboravnih 13 dana u prelepim zemljama istočne Evrope

Резултат слика за moscow

Minsk je najveći i glavni grad Belorusije ali i kako većina njegovih žitelja sa ponosom danas ističe – prestonica čistoće i mira. Ovaj grad se sa sigurnošću ubraja među najčistije i najodržavanije gradove na svetu, što njegovi stanovnici sa ponosom ističu, dok preko 70% površine čine zelene površine.

Minsk danas predstavlja grad duge kulturne tradicije, sa odlikama evropske metropole ali se i pored toga, vrlo nezasluženo, nalazi u vrhu tabele najneistraženijih gradova Evrope.

Moskva je glavni i najveći grad Rusije. Nalazi se na reci Moskvi i obuhvata površinu veću od 1000 km². Po poslednjem popisu iz 2010. u Moskvi je živelo preko 11 miliona stanovnika, što je stavlja među u grupu top 5 najvećih evropskih prestonica.

U središtu grada nalazi se Kremlj, utvrđeni kompleks koji je do 1703. bio političko središte Ruskog carstva, a od 1918. Sovjetskog Saveza, i od 1991. Ruske  Federacije. Uz istočni zid Kremlja prostire se Crveni trg, mesto mnogih državnih ceremonija. Na trgu se nalaze i dve verovatno najpoznatije moskovske građevine – crkva Sv. Vasilija Blaženog i mauzolej Lenjina.

Резултат слика за moscow

Sankt Peterburg, prelepi grad koji je u poslednja dva veka promenio nekoliko imena, sedište najlepšeg svetskog muzeja – Ermitaža i prestonica ruske kulture, istorije i tradicije.

Posle Moskve, Sankt Peterburg je drugi po broju stanovnika, i drugi po važnosti ekonomski, industrijski, naučni i kulturni centar Rusije. Nalazi se na ušću reke Neve u Finski zaliv, a danas raspolaže sa neverovatnih 200 muzeja i 2000 biblioteka

Vilnjus je prestonica i najveći grad Litvanije. Stari deo grada Vilnjusa, jedno od najvećih očuvanih gradskih jezgara u istočnoj Evropi, je danas na spisku svetske baštine UNESKOa. Odlukom Evropskog parlamenta Vilnjus je proglašen kulturnom prestonicom Evrope za 2009. godine, dok je naš Beograd kandidat za 2020. godinu za isto priznanje.

Резултат слика за vilnius wide

DAN 1 – Okupljanje putnika u popodnevnim časovima u Skerlićevoj ulici u Beogradu, iza Narodne biblioteke. Polazak za Viljnus. Dnevna i noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke i Poljske. Usputne pauze radi odmora.

DAN 2 – Dolazak u Viljnus, prestonicu Litvanije u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon pauze za odmor od puta krećemo u razgledanje grada koga popularno zovu mali Rim: stari deo grada urađen kompletno u barkonom stilu, Crkva Svetog Petra i Pavla, zamak Gediminas, ušće reka Vilnje i Neris. Slobodno vreme u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje. 

DAN 3 – Doručak. Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme za uživanje u prestonici Litvanije. Odlazak vozom na fakutativni izlet u prelepi srednjovekovni litvanski grad Trakai. Povratak u Viljnus u večernjim časovimaPolazak za Sankt Peterburg. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.

DAN 4 – Dolazak u Sankt Peterburg u popodnevnim časovima. Odmah odlazimo da se smestimo u hotel i odmorimo. Nakon predaha krećemo u razgledanje grada: Isakijevski sabor, Kazanski sabor, Crkva Spasa, ulica Nevski, Petropavlovska tvrđava. Slobodno vreme u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Fakultativni odlazak u Peterhorf – Petrov dvorac, popularni ruski Versaj, jednu od najlepših carskih rezidencija na svetu, okruženu prelepim baštama i fontanama, gde se na svakom koraku oseća trag ruske istorije 17. i 18. veka, a koja danas predstavlja jedno od najposećenijih mesta u čitavoj Rusiji. Povratak u Sankt Peterburg u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. Fakultativni odlazak u Puškinovo carsko selo, raskošnu carsku rezidenciju Petra Prvog izgrađenu u čast rođenja njegove kćerke Jelizavete Petrovne. Obići ćemo ovo prelepo zdanje danas poznato kao Jekaternski dvorac i šetati prelepim carskim parkovima ovog nezvaničnog osmog svetskog čuda. Po završetku posete Puškinovom selu se vraćamo u Sankt Peterburg u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Polazimo za Moskvu u večernjim satima. Noćna vožnja. 

DAN 7 – Dolazak u Moskvu u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon predaha i pauze od puta krećemo u obilazak dela grada: upoznajemo se sa istorijom prelepe ruske prestonice,Crvenim Trgom, Hramom Vasilija Blaženog, Spasiteljevom kulom, Boljšoj teatrom. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 8 – Doručak. U jutarnjim časovima nastavljamo sa obilaskom ruske prestonice: Univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir, spomenik Petru Velikom, Hram Hrista Spasitelja, Kremlj. Slobodno vreme. Noćenje. 

DAN 9 – Fakultativni odlazak na Sergijev posad, gradić u blizini Moskve sa dugom istorijom i prelepim crkvama u kom se nalazi Sergijevska lavra, najveći ruski pravoslavni manastir. Povratak u Moskvu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje. 

DAN 10 – Pakujemo se i napuštamo hotel. Fakultativni obilazak najlepših moskovskih metro stanica. Obići ćemo ova prava mala remek dela, po kojima je glavni grad Rusije nadaleko poznat. Slobodno vreme. Polazimo za Minsk u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Rusiju.

DAN 11 – Dolazak u Minsk u jutarnjim časovima. Odlazimo odmah do hotela kako bi se na kratko odmorili. Nakon predaha od puta krećemo u razgledanje grada: Železnički trg, Trg Pobede, Katedrala Svetog Duha, Ostrvo suzai slušamo priču o istoriji i kulturi ovog grada. Slobodno vreme. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje. 

DAN 12 – Pakujemo se, napuštamo sobe i stvari stavljamo u autobus. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja.

DAN 13 – Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

Cena: 470 EUR po osobi

Cena sa popustom: 399 EUR po osobi

Termin: 21. april – 3. maj 2019. – za uskršnje i prvomajske praznike
              17. avgust – 29. avgust

U cenu je UKLJUČENO:

 • Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na relaciji Beograd-Viljnus-St. Peterburg-Moskva-Minsk-Beograd.
 • 1 noćenje u hotelu** u Viljnusu u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom i sopstvenim kupatilom i WC.
 • 2 noćenja u hotelu** u Sankt Peterburgu u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom i sopstvenim kupatilom i WC.
 • 3 noćenja u hotelu** u Moskvi u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom i sopstvenim kupatilom i WC.
 • 1 noćenje u hotelu** u Minsku u 1/3 i 1/4 sobama sa doručkom i sopstvenim kupatilom i WC.
 • Razgledanja gradova prema programu putovanja.
 • Organizacija celog putovanja.
 • Stručna pratnja tokom trajanja putovanja.

Napomena u vezi smeštaja: Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su čisti, uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti se nalaze u širem centru grada, u blizini autobuske stanice ili metroa. Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 7 dana pred putovanje. 

 

U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Individualni troškovi putnika.
 • Dvokrevetne sobe – mogućnost doplate: 20 EUR po osobi po noćenju.

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Obilazak Trakaia – 15 EUR  ***u cenu izleta nije uključena ulaznica za dvorac u Trakaiu.
2. Obilazak Sergijevog posada – 25 EUR
3. Obilazak najlepših moskovskih metro stanica – 15 EUR
4. Obilazak dvorca Peterhof i dvorišta sa svim uključenim ulaznicama i uslugama lokalnog vodiča – 45 EUR
5. Obilazak Puškinovog carskog sela sa svim uključenim ulaznicama i uslugama lokalnog vodiča – 45 EUR

*Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA I PLAĆANJA:

 • Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski i putem e-maila.
 • Moguće je plaćanje na rate.
 • Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursku Komercijalne banke.
 • Nakon uplate avansa, ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 15 dana pred početak putovanja u dinarskoj protivvrednosti.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživaljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.
 • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti stajališta i uslova na putu.
 • Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
 • Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.
 • Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju druge države ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih, carinskih i drugih propisa.
 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu i sl. Organizator ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.
 • Za sve informacije date usmenim ili telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec