28
феб-2019

PIVSKA TURA

Bus, Putovanja   /   Tags: , ,

26.04 – 30.04.2019.

Specijalna tura u zemlje gde se proizvodi najkvalitetnije pivo – za sve ljubitelje istog !
Minhen – Oktobarfest,  Nirnberg i Prag

5 dana, bus + hostel u Nirnbergu

FIRST MINUTE DO 09.02.2019. 119EUR
NAKON 09.02. CENA SE POVAĆAVA NA 139EUR

Period putovanja: 26.04 – 30.04.2019.

Naše putovanje počinje u pestonici Bavarske – Minhenu, čist i otmen grad na reci Izar, sa čuvenim pivom i belim kobasicama. Obilazimo Karlsplac, crkvu Svetog Mihaila, Frauenkirhe sa tornjevima visokim 99metara iznad kojih je zabranjena gradnja u užem centru grada, Staru i Novu većnicu, najstariju crkvu u gradu Peterskirhe, renesansnu baštu Hofgarten, legendarnu Hitlerovu pivnicu Hofbrojhaus .

Stižemo u Nirnberg, drugi po veličini i značaju grad u Bavarskoj (posle Minhena), nekadašnji centar nacističke propagande. Na severnim granica grada se nalazi poznati Nirnberški zamak sa očuvanim zidinama. Danas je jedan od najvećih industrijskih centara Nemačke i najveći broj građana radi u fabrikama Simensa i Mana. 

Fakulatativni izlet u Bamberg. Teško da vas neće impresionirati grad kao što je ovaj, jedan od najlepših gradova u Nemačkoj. Uz veličanstven centar grada, predivnu katedralu i sjajne palate, ovo mesto sa UNESCO-ve liste, podigli su arhiepiskopi na sedam brežuljaka, odakle mu i potiče nadimak “Franački Rim”. Čudesno, grad Bamberg je izašao iz Drugog svetskog rata gotovo bez i jedne ogrebotine, a većina najboljih gradskih zgrada su originali. Netaknuti primeri arhitekture iz doba romanike preživeli su do danas, a istinski šarm i romantika prožima grad. Da ne zaboravimo – Bamberg je izuzetno dimljenom poznat po pivu.

Naš izlet uključuje i obilazak veoma neobične pivnice, upravo zbog svoje maštovite arhitekture – Kuchlbauer tornja. Ona predstavlja obeležje Kuchlbauerovog sveta piva. Bićete u mogućnosti da prođete kroz ceo proces pravljenja piva i da vidite najsitnije detalje koji ovo pivo čine posebnim, tačnije videćete srce jedne pivare. 

Putovanje završavamo u “zlatnom gradu” – Pragu. Bajkovit grad, u kome cete pronaći inspiraciju i u kome će vam svaki trenutak biti za pamćenje. Iskoristite priliku da obiđete znamenitosti grada, ali i da uživate u njegovim čarima, u kuhinjii naravno i pre svega čuvenom českom pivu. Mistični Karlov most, Praški dvorac, Hradčani, sat Orloj, “Dancing house” i mnoge druge znamenitosti neće vas ostaviti ravnodušnim.

Dan 1 (26.04.2019) Polazak iz Beograda sa parkinga preko puta parkinga ispred Muzeja Istorije jugoslavije (Kuća cveća)  u 16h. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju do Minhena, sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sta u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (27.04.2019): Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada čije su pivnice krojile svetsku istoriju: Karlsplac, Crkva Sv. Mihaila, Frauenkirhe, Stara i Nova većnica, najpoznatija pivnica na svetu – Hofbrojhaus, Rezidencija, Hofgarten, najveći park u Evropi – Engleska bašta. Grad u kom se održava najpopularniji festival piva na svetu, Oktobarfest. Litarske krigle pune piva ovde su nezaobilazne, kao i kobasice i kolenice. Polazak za Nirnberg u večernjim časovima. Smeštaj u hostel. Noćenje.

Dan 3 (28.04.2019): Fakultativni obilazak Nirnberga: Stara većnica, fontana, pozorište, kuća Alberta Direra, dvorište zanatlija, Kuća Dželata, Gradski muzej, Centar za dokumentaciju. Popodnevni fakultativni izlet do Bamberga, grada dimljenog piva! Upoznavanje sa procesom pravljenja ove specifične vrste piva. Hvatamo se za krigle i izlazimo na ulice da uživamo u ovom slikovitom gradiću. Povratak u Nirnberg. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4 (29.04.2019): Pakovanje stvari i napustanje hostela. Pozdravljamo se sa Bavarskom u ranim jutarnjim časovima  i krećemo za Prag,jedan od najpoznatijih pivskih gradova na svetu! Dnevna vožnja do češke prestonice gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu, a slobodno vreme koristimo za obilazak grada:  Starogradski Trg, sat Orloj, katedrala Svete Gospe od Tina, Jevrejska četvrt, Karlov most, Hradčani i naravno upoznajemo se sa njegovim najboljim pivnicama. U večernjim časovima krećemo za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku, sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sta u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 5 (30.04.2019):  Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

FIRST MINUTE DO 09.02.2019. 119EUR
NAKON 09.02. CENA SE POVAĆAVA NA 139EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 50 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Druga rata se plaća mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvđanske banke.

Opcije plaćanja:

  • Gotovinsko plaćanje
  • Plaćanje čekovima
  • Plaćanje preko računa
  • Plaćanje platnim karticama

Aranžman obuhvata :

  • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
  • 2 noćenja u hostelu u Nirnbergu u višekrevetnim sobama
  • Prevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na navedenim relacijama

Aranžman ne obuhvata :

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije pet dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

  • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
  • Individualne troškove u hostelu i za vreme putovanja

Kuchlbauer toranj i Bamberg

Kuchlbauer toranj je obeležje Kuchlbauerovog sveta piva. Prijatni okrugli oblici, plesni prozori, talasasti podovi i organske linije, kupole u obliku luka i izgled koji podseća na stablo –  su tipični elementi  gradnje Hundertvassera u skladu sa prirodom. Kuchlbauerova kula je za razliku od bilo koje druge zgrade na svetu, na osnovu svoje unutrašnjosti i spoljašnjosti naklonjena bavarskom pivu. Zaposleni u ovoj pivari poštuju posebnu proceduru pravljenja piva gde teška zemljišta regije Gauboden (brežuljka Bavarske) pruža idealne uslove za uzgajanje pšenicu koju koriste. Kako oni kažu “Pivo je proizvod koji treba da bude savršen, koji nije proizveden ali je stvoren.“ i verujemo da ćete nakon ove ture uživati u posebnom ukusu ovog izuzetno pažljivo stvorenog i kvalitetnog piva.

Bamberg je jedan od najlepših i najslikovitijih srednjovekovnih gradova čitave evrope. Kao takav je 1993.godine stavljen na listu UNESCO-ve kulturne baštine. Ovaj grad je ipak napoznatiji po svom dimljenom pivu, jedinstvenom ukusu i načinu pripreme. Ono je nastalo kao posledica brojnih požara i vlasnika pivnica koji nisu želeli da bace ni kap piva. Užurbane žive ulice, pune ljudi koji ispijaju pune krigle na svakom ćošku čine ovaj grad jednom od pivskih prestonica sveta.

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec