28
сеп-2018

SICILIJA

9 DANA– AUTOBUSOM

PROGRAM PUTOVANJA

 • 1. DAN putovanja ( 10.10.- sreda ): BEOGRAD – RIM

  • Sastanak grupe u 14.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). u 15.00 h. Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.
 • 2. DAN ( 11.10- četvrtak ): RIM

  • Dolazak u “večni grad” u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Koloseum, Trg Venecija, Trg Republike, Via Veneto, Kampidoljo, Trg Barberini, Crkva Sv. Petra, Tvrdjava Sv. Andjela… Nakon razgledanja smeštaj u hotel. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti i razgledanja. NOĆENJE.
 • 3. DAN (12.10.- petak ): RIM -VATIKAN – REDJO DI KALABRIJA (VILA SAN GIOVANNI)

  • DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima i čuvenoj Sikstinskoj kapeli: Izgradnja danas najpoznatijeg svetskog muzeja, započeta je u vreme Pape Julija II u XVI veku. Najpoznatiji deo je svakako, Sikstinska Kapela. Kapela je oslikana radovima Botičelija, Perudjina… Godine 1511. Mikelandjelo Buonaroti, oslikava tavanicu sa motivima iz Starog zaveta i iznad oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svetu, posvećene Sv. Petru, gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi i čuvena Pijeta, delo Mikelandjela. Poseta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontraverzni Bernini. Oko 20.00 h je predvidjen polazak za Siciliju. Nocna voznja kroz Italiju.
 • 4. DAN (13.10.-subota): REDJO DI KALABRIJA (VILA SAN GIOVANNI)-MESINA –TAORMINA – DJARDINI NAKSOS

  • Dolazak u luku Villa San Djovani. Ukrcavanje na trajekt i plovidba do sicilijanskog grada Mesine. Iskrcavanje i vožnja do Taormine dolazak u jedno od najlepših letovališta , poseta gradu uz obalu Jonskog mora bogatog zaostavštinom grčkih kolonista (čuveno grčko-rimsko pozorište) i srednjevekovnih žitelja (Palazzo Santo Stefano), šetnja gradom koji je inspirisao tvorca Ljubavnika Lady Chatterly, a u čijem zaleđu je moćna Etna. Slobodno veme za šetnju i uživanje u lepotama ovog letovališta. U dogovoreno vreme polazak za Djardini Naxsos. Smeštaj u hotel (posle 15.00 h prema hotelskim pravilima) . NOĆENJE.
 • 5. DAN (14.10.-nedelja): DJARDINI NAKSOS -ETNA –KATANIJA – DJARDINI NAKSOS

  • DORUČAK. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Etne i Katanije. Polazak autobusa do čuvenog vulkana Etne. Odlazak na najviši aktivni vulkan Evrope : Etna (3300+m) – Po dolasku autobusa do ugašenog (pod) vulkana Monte Silvestre (cca 1900m) obilazak i fotografisanje kratera. Slobodno vreme ili mogućnost individualnog nastavka prema vrhu Etne žičarom (doplata za žičaru na licu mesta-prijava kod vodiča zbog dogovora oko satnice). (Napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). U dogovoreno vreme u odnosu na informacije dobijene od vodiča polazak za drugi po veličini grad Sicilije Kataniju-(grad sa jedinstvenom mešavinom uticaja brojnih kultura koji su se preplitali kroz istoriju),dočekaće Vas prostrani Katedralni trg sa impresivnom fasadom, Katedrala svete Agate, brojne barokne palate, autentični Rimski Teatar, Crkva svetog Franje i Crkva svetog Nikole. Opustite se i uživajte u atmosferi ovog grada. Povratak u Djardini Naxsos. U poslepodnevnim satima odlazak na fakultativni izlet do pravih italijanskih sela Forza d Agro i Savoka Obilazak Katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu su snimane scene iz čuvenog filma Kum. NOĆENJE.
 • 6. DAN (15.10.- ponedeljak ): PALERMO – MONREALE – DJARDINI NAKSOS

  • Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Monreale i Palermo . Vožnja kroz srce Sicilije i dolazak u Monreale . Po dolasku poseta katedrali čuvenoj po živopisnim Vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska nastavak puta ka Palermu i poseta sicilijanskoj prestonici, Palermu. Opčiniće Vas kulturno istorijsko bogatstvo ovog grada starog preko 2700. godina. Dočekaće vas Normanska Palata, raskošna Katedrala iz XII veka, a potom i živa atmosfera starog Trga Quattro Canti, videćete Crkvu Martorana na trgu Pretoria na kome se nalazi i fontana Pretoria, Crkva svetog Dominika, Teatar Masimo. Slobodno vreme po dogovoru. Povratak u hotel . NOĆENJE.
 • 7. DAN (16.10. -utorak): DJARDINI NAKSOS –MESINA – NAPULJ

  • Doručak. Napuštanje hotela i nastavak putovanja do Mesine. Ukrcavanje na trajekt i vožnja do Napulja . Dolazak u Napulj u poslepodnevnim satima. Panoramski obilazak grada: luka, Castel d’Uovo, Castel Nuovo, Gradska kuća, galeija Umberto I, Opera, Kraljevska palata… Smeštaj u hotel. NOĆENJE.
 • 8. DAN (17.10.- sreda) NAPULJ – KAPRI – BEOGRAD

  • DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za ostrvo Kapri (napomena: odlazak na ostrvo Kapri zavisi od vremenskih uslova, obavezna rezervacija prilikom uplate aranžmana), smešteno na južnoj strain Napuljskog zaliva , ostrvo koje je još od rimskih vremena bilo čuveno po svojim lepotama, inspiracija mnogih umetnika slikara, pesnika, glumaca, pa s toga ne čudi što privlači turiste iz čitavog sveta. Nakon obilaska povratak u Napulj i slobodno vreme do polaska za Srbiju. Oko 20.00 h predvidjen polazak za Beograd. Noćnja vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.
 • 9. DAN (18.10. -četvrtak ): BEOGRAD

  • Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u poslepodnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

NAPOMENA ZA POLAZAK AUTOBUSA Obezbeđene peronske karte (važe isključivo za putnike, a ne i za pratioce) , bez nadoknade, putnici će moći da preuzmu od predstavnika, kod ulaska na perone, u vremenskom periodu od 45 min. do 30 min. pre programom predviđenog polaska autobusa. Putnici koji u naznačeno vreme ne preuzmu peronsku kartu, obezbeđenu od strane, moći će na peron da uđu, isključivo sa individualno kupljenom peronskom kartom, koju su u obavezi sami da pribave (trenutna cena peronske karte iznosi 180 din.) Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja.

NAPOMENE

 • Uključeno u cenu

  • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
  • smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi jednog noćenja sa doručkom u hotelu 3* van centra u Rimu, tri noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Djardini Naksosu, jedno noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Napulju
  • obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.
 • Nije uključeno u cenu

  • Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih),
  • fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike
  • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) – za hotele sa 4* – 6 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* – 4 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela, gradsku komunalnu taksu u Đardini Naxosu: za hotel sa 3* – 1,5 € dnevno po osobi i plaća se na recepciji hotela, gradsku komunalnu taksu u Napulju za hotele sa 3* – 3,5 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela,
  • individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata za korisnike VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS kreditnih kartica INTESA BANKE ili VISA, MASTER I DINA kreditnih kartica Komercijalne banke – isključivo u agenciji, ili 109 € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate bez kamate – čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije, ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama):

 • Vatikanski muzeji – 40 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji. Etna i Katanija -25 €, žičara na vulkanu Etna (povratna karta) – oko 70 €, Sicilijanska sela -20 €, Palermo i Monreale 40 €, Ostrvo Kapri (povratna karta) – 40 €, žičara do centralnog trga na Kapriju (jedan pravac) – oko 1.2€. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner Turismo Italia.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi za sve hotele 95 €. Dete od 0-11,99 u pratnji dve punoplatezne osobe ostvaruje popust od -20 €. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz. Prva promena po vec zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd. ) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 din po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora vec podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.

 

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec