BLOG CATEGORIES:
PRETRAGA:
08
окт-2019

PLOVDIV

26.10.2019.

 

PLOVDIV

26.10.2019.

Plovdivdrugi po veličini grad u Bugarskoj, nalazi se u Trakijskoj niziji na obalama reke Marice u podnožju Rodopskih planina. Kroz Plovdiv prolaze putevi medjunarodnog značaja , poput puteva Sofija- Jedrene – Istanbul i –Sofija – Stara Zagora – Burgas. Ima čak dva aerodroma i populaciju od oko 380 hiljada stanovnika.Poznat je po održavanju velikog madjunarodnog sajma tehnike.

Zanimljivo da je Plovdiv proglašen za evropsku prestonicu kulture 2019 godine.Jedan je od najstarijih evropskih gradova, u antičko doba bio prestonica Trakije,zvao se Eumolpijas, kako su se tokom vremena menjali gospodari menjalo se i ime grada , ovde je vladao i  Filip Makedonski, otac Aleksandra Makedonskog, kada se grad zvao Filipopolis.  Pod Rimljanima ( Trimontium – Trobrežje)  je bio na vaznom medjunarodnom putu Via Millitaris, posle Rimljana su ga naselili Sloveni, a bugarski prvi put postaje 815 godine.  Menjao je bugarske i vizantijske gospodare, a onda ga osvajaju i Turci kojih se konačno oslabađa 1878. Prvi put se ime Plovdiv pominje u 15. veku.

Cena po osobi2,300din

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Niša u 02h posle ponoci sa parkinga kod Tempa. Vožnja preko Pirota, Dimitrovgrada, prelazak državne granice sa Republikom  Bugarskom, vožnja prema Plovdivu sa usputnim pauzama prema potrebama.

Dolazak u Plovdiv u prepodnevnim časovima.

Po dolasku sledi panoramsko razgledanje  istorijskog dela grada : Antički amfiteatar iz 2. Veka, rimski stadion,crkva svetog Konstantina i Jelene, starog utvrđenja iznad reke Marice… …šetnja srednjovekovnim uskim uličicama, slobodno vreme za kafu, obilazak muzeja ili očuvanih aristokratskih vila iz 18. I 19. veka koje su pretvorene u muzeje.. Za ljubitelje šopinga tu je 2 km dugačka šoping ulica.

U večernjim časovima polazak za Niš, očekivani dolazak u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Cena aranžmana uključuje:
-Autobuski prevoz na relacijama prema programu,-Obilaske prema programu,
-Usluge pratioca grupe za vreme izleta,
-Organizaciju putovanja u celini.

Cena aranžmana ne uključuje:

-Individualne troškove putnika..

   

Agencija- organizator zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih, objektivnih okolnosti(gužva na granicama, u saobraćaju itd. )

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po osobi.

Aranžman je rađen na minimum 50 prijavljenih, u slučaju manjeg broja putnika organozator zadržava pravo otkaza do 3 dana pre polaska na put.

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec