PRETRAGA:
26
нов-2018

Sveta zemlja – 1. maj

1.MAJ – PRAZNIČNA KRUŽNA TURA

6 dana – polazak subota, 30.04.2019, povratak četvrtak, 05.04.2019.

Jerusalim – Vitlejem – Galilejsko jezero – reka Jordan— Nazaret – Jerihon – Mrtvo more….

 

DAN 1. ponedeljak, 29.04.,  TRANSFER DO AERODORMA
Transfer u kasnim večernjim časovima turističkim autobusom ili minibusom ka Sofiji, Beogradu, Budimpešti ili Temišvaru (zavisno od izabrane aviokarte i želje klijenta- let se obavlja sa izabranog aerodorma). Vožnja uz pauze ….

DAN 2. utorak, 30.04., TEL AVIV –MANASTIRI JUDEJSKE PUSTINJE – VITLEJEM
… prijava za let, pasoška kontrola, ukrcavanje u avion i poletanje u jutarnjim satima. Sletanje na aerodrom Ben Gurion, kraj Tel Aviva. Po sletanju ukrcavanje u autobus, kraća vožnja do drevne Jafe, na obali Mediterana, na koji se oslanja novi i moderni Tel Aviv. Kraće panoramsko razgledanje autobusom, potom vožnja do Vitlejema (oko 6okm). Nastavak programa odbilaskom najznačajnijih manastira Judejske pustinje -manastir Sv.Teodosija Velikog i Sv.Save Osvećenog gde je naš Sveti Sava dobio i doneo patericu i ikonu Bogorodice Trojeručice. Smeštaj u hotel. Večera. Odmor. Noćenje.

DAN 3. sreda, 01.05., REKA JORDAN  GORA KUŠANJA  MRTVO MORE – GERASIM JORDANSKI
Doručak. Odlazak do Jerihonske oblasti, do mesta krštenja Gospodnjeg na reci Jordan, na kome se vernici pogružavaju. Obilazak obližnjeg grada Jerihona– nezvanično najstarijeg grada na svetu! Pauza za individualno razgledanje ostataka drevnog grada sagrađenog  9.000 godina pre Hrista, grada koji jevreji prvo osvajaju dolaskom u „Obećanu zemlju“ iz Egipta. Mogućnost kupovine suvenira i proizvoda sa Mrtvog mora u restoran oazi u podnožju Jerihona. Poseta Gore Kušanja gde se danas nalazi  man.Sv. četrdesetice, gde je Gospod postio 40 dana i noći pobedivši sva đavolova iskušenja (uspon, savladiv za oko 15-20 pešačenja, ili vožnja žičarom uz doplatu). Za kraj programa sledi odlazak na Mrtvo more i tačke najveće depresije, tj. najniže tačke na svetu u odnosu na nivo mora, gde i neplivači mogu da plivaju. Pauza za odmor i kupanje na plaži. U povratku, u popodnevnim časovima usputna pauza za još jedno duhovno i telesno osveženje u manastriru Sv. Gersaima Jordanskog, koji se nalazi u pravoj pustinjskoj oazi. Večera. Noćenje.

DAN 4. četvrtak02.05., NAZARET- KANA – GORA BLAŽENSTAVA – GALILEJSKO JEZERO
Rani doručak, ukrcavanje u autobus i polazak grupe na celodnevni prvomajski izlet u Galileju. Vožnja do Nazareta i obilazak Hrama Blagovesti, potom obližnje Kane Galilejske u man. Sv.Đorđa gde je Gospod učinio svoje prvo čudo pretvorivši vodu u vino na svadbi svog potonjeg apostola Simona Zilota. Put vodi dalje do Gore Blaženstava gde je Gospod poučavao narod, a potom silazak do obala Galilejskog jezera, obilazak Kapernauma potom pauza za ručak. Preporučujemo ribu Sv. Petra, koja se tradicionalno sprema na Galilejskom jezeru ili neki od nacionalnih specijaliteta. Mogućnost vožnje brodićem po jezeru, koji je replika brodica iz Hristovog vremena. Dolazak u hotel u večernim časovima. Večera. Noćenje.

DAN 5. petak03.05., VITLEJEMSKA PEĆINA – JERUSALIM – VIA DOLOROSA – HRAM VASKRSENJA 
Rani odlazak u Vitlejemsku pećinu nad kojom se izgradi Hram Roždestva Hristovog. Povratak u hotel na doručak. Pauza za osveženje i šoping u Vitlejemu. Obilazak Polja pastira i pravoslavnog manastira, na mestu gde Anđeli najaviše rođenje Bogomladenca. Vožnja do Jerusalima i nastavak razgledanja svetinja i znamenitosti grada sa vodičem, obilaskom Geenske doline sa starozavetnim grobljem, Getsimanijski vrt, mesto Gospodnje molitve u ‚‚Crkvi svih nacija”, mesto Judinog izdajstvaGrob Presvete Bogorodice…..kraća pauza, potom nastavak obilaska ide Ulicom Bola znanom i kao Via Dolorosa, od manastira Protarion (na mestu gde je Gospod bio zatvoren kada ga je tadašnji jevrejski Sinedrion predao Pontiju Pilatu), do Hrama Vaskrsenja (Grob Gospodnji, Ploča Miropomazanja, Golgota)…..Slobodno vreme u centru za individualni obilazak svetinja i znamenitosti Svetog grada….. U kasnim popodnevnim časovima smeštaj u hotel u Jerusalimu. Večera. Noćenje.

DAN 6. subota, 04.05.  JERUSALIM– SION- ZID PLAČA 
Doručak. Nastavak organizovanog obilaska: Siona  (Sobe Tajne Večere, Mesto usnuća Pr. Bogorodice, Groba sv. cara Davida), Zid Plača – ostaci Solomonovog hrama, svetinja i znamenitosti Svetog grada….Slobodno vreme za individualni razgled i obilazak, posetu nekim od mnogobrojnih značajnih muzeja u Jerusalimu. Preporučujemo Muzej holokausta Jad Vašem, muzej Izraela, Muzej grada Jerusalima, Biblijski muzej…..Povratak u kasnim popodnevnim časovima u hotel. Večera. Mogućnost odlaska u Hram Vaskrsenja na ponoćnu , nedeljnu liturgiju. Povratak nakon službe.Noćenje.

DAN 7. nedelja, 05.05.  TEL AVIV- LET ZA SRBIJU
Doručak (ili rani doručak). Transfer grupe do aerodroma. Pasoška kontrola i prijava za let. Let za Beograd,  Sofiju, Budimpeštu, Temišvar (u jutranjim časovima). Sletanje na predviđeni aerodrom. Preuzimanje prtljaga, ukrcaj u autobus i transfer ka Novom Sadu, Beogrdu, Nišu i ostalim gradovima u Srbiji. Vožnja uz pauzu za osveženje i granične formalnosti. Dolazak u popodnevnim časovima na mesto polaska. Kraj programa.

Aranžman obuhvata:

 • * Avioprevoz  (dinarski deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )
 • * prtljag, uključen u cenu (veličina, težina i broj komada prtljaga i težina zavisi od kompanije i cene)
 • * smeštaj 3 noćenja u hotelu  sa 3***  ili 4**** u Vitlejemu, u sobama, 1/2 ili 1/2 +1, TWC,
 • * smeštaj 2 noćenja u hotelu  sa 3***  ili 4**** u Jerusalimu, u sobama, 1/2 ili 1/2 +1, TWC,
 • * ishranu u hotelu na bazi pet (5) polupansiona na bazi švedskog stola,u planiranim hotelima,
 • * usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,
 • * usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,
 • * prevoz  autobusom ili mini atobusom turističke klase, po programu,
 • * organizovanje programskih obilazaka tokom boravka

 

Aranžman ne obuhvata:

 • * doplatu za ulaznice, transfere, napojnica za hotele i vozače, angažovanje autobusa u ukupnom iznosu= 127$
 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * doplate za veći prtljag (po cenovniku izabrane aviokompanije),
 • * transfer do aerodroma i povratno, po programu,
 • * transfer iz drugih gradova Srbije do aerodroma (moguć uz doplatu, vidi opis „transfer do aerodroma“)
 • * obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • * troškove pribavljanja Gramate- jerusalimske patrijaršije (potvrda o pokloničkom putovanju u Svetu zemlju)= 5€
 • * fakultativni ručak i vožnja brodom na Galilejskom jezeru – cena oko 25$

 

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, posedna soba), moguća na upit.
Doplata za prtljag, za kompaniju Wizzair: bagažni do 23kg staje 120€  (kabinski 50x 45 x20 do 10kg je uključen u cenu)

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju).

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 8 jednakih mesečnih rata (novembar 2018- jun 2019), deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapanijama Air Serbia iz Beograda ili Wizzair iz Sofije, Budimpešte,Temišvara, kao i iz gradova tj. aerodorma iz inostranstva.  Organizator  organizuje transfer iz Niša (moguć i iz drugih gradova, Beograd, Čačak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad uz doplatu.

NAPOMENA: U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika,na dinarsku deo(iznos aviokarte), primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija. Na devizni deo aranžmana, primenjuju se Opptu uslovi organizatora putovanja T.A.HaloTravel.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

OPIS  TRANSFERA DO AERODROMA:

Transfer do aerodorma NIJE uračunat u cenu aranžmana. Transfer se obavlja modernism turističkim mini autobusiam ili autobusima. Cena zavisi od broja putnika (uobičajena cena organizovanog povratnog transfera Budimpešta 45€, Sofija 35, Temišvar 25€)

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.
 • Hoteli su sa minimum 3*** ili 4*** u širem centru Vitlejema i Jerusalima
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
 • objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj)

OPIS  SMEŠTAJA – HOTELA:

 • Hotel Manoli Plaza 3***+,http://manolyplaza.com). Ovaj potpuno nov, modernan hotel nalazi se u Vitlejemu, u blizini Pastirskog polja. Udaljen oko 12km od Jerusalima. raspolaže moderno uredjenim sobama, restoranom, barom.
 • Doručak i večera švedski sto.
 • Hotel National, 3***+,( u Jerusalimu, na oko 300m od zidina Svetog grada Jerusalima, i Damaskus kapije. Sve sobe TWC.

Doručak i večera švedski sto. Hotel raspolaže restoranom, lobybarom, recepciom (24h).

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec