BLOG CATEGORIES:
PRETRAGA:
04
окт-2019

ARGENTINA + ČILE 

 

Buenos Aires – Patagonija – Santiago de Chile

17 dana – avio

19.11 – 05.12.2019.

Krenite sa nama u avanturu kroz zapanjujuću, netaknutu prirodu magične Patagonije. Upoznajte planetu Zemlju u svom najboljem svetlu. Budite zadivljeni glečerima, nacionalnim parkovima, vodopadima, urbanim kolonijalnim metropolama, uživajte u najboljim svetskim vinima, izvrsnoj hrani i energiji kakvu pruža samo Južna Amerika! Od divljine ledenih Anda do uzavrelog ritma Valparaisa, ovo je avantura koja se pamti čitavog života!


 

Plan i program puta:

1. dan: Beograd (Budimpešta) – Buenos Aires

Sastanak grupe u Beogradu u dogovoreno vreme na aerodromu Nikola Tesla (ili transfer na aerodrom Ferenc List u Budimpešti). Let do Buenos Airesa sa usputnim presedanjem. Noćenje.

2. dan: Buenos Aires

Budimo se i krećemo u obilazak grada: glavni gradski trg Plaza de Mayo, Casa Rosada, Manzana de las Luces – kolonijalni centar edukacije i kulture. U ovom delu grada nalazi se i crkva svetog Ignasia – najstarija crkva u Buenos Airesu izgradjena u 18. veku kao i najstarija biblioteka – La Libreria de Avila. Congreso Nacional, Plaza Lavalle Teatro Colon, Obelisco. Obilazak nastavljamo ispijanjem kafe na trgu Dorengo, jednom od najlepših u Buenos Airesu koji okružuju zgrade iz kolonijanlnog perioda. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. dan: Buenos Aires

Ustajemo i nastavljamo upoznavanje sa glavnim gradom Argentine. Odlazimo u naselje Recoleta i posećujemo istoimeno groblje koje predstavlja najpopularniju atrakciju Buenos Airesa. Na ovom mestu sahranjen je sam krem argentinskog društva. U ovom “gradu mrtvih” počivaju najpoznatiji umetnici, pisci, ratni heroji, glumci medju kojima i čuvena Evita Peron. Muzej koji nam govori o životu ove ekstravagantne glumice i velikog borca za ljudska prava nalazi se u neposrednoj blizini groblja. U dogovoru sa vodičem u večernjim satima odlazimo u neki od mnogobrojnih restorana i uživamo u argentinskim biftecima i vinima, a zatim i učimo kako se igra čuveni Tango.  Noćenje.

4. dan: Buenos Aires – Urugvaj – Montevideo

Slobodni dani u Buenos Airesu ili predlažemo dvodnevni fakultativni izlet do Urugvaja – Montevidea. U ranim jutarnjim satima prelazimo zaliv Rio de la Plata, brodom do Colonial de Sacramento. Po dolasku, slobodno vreme za istraživanje ovog šarmantnog kolonijalnog grada najstarijeg u Urugvaju. Stari grad ovog mesta deo je UNESCO-ve baštine i savršen je za šetnju kaldrmisanim ulicama. Družimo se sa lokalnim stanovništvom i uživamo u laganoj atmosferi. Predlažemo i posetu svetioniku iz 19. veka. Slobodno vreme do polaska autobusa za Montevideo, nama poznatog po čuvenoj seriji i filmu ”Montevideo, Bog te video” i mestu održavanja prvog svetskog prvenstva u fudbalu. Po dolasku, transfer do smeštaja i slobodno vreme. Noćenje.

 

5. dan: Montevideo – Buenos Aires

Nakon čekiranja iz soba, krećemo u obilazak starog jezgra grada i jedne od mnogobrojnih pijaca poput Mercado del Puerto ili ćemo uživati na jednoj od mnogobrojnih gradskih plaža. Slobodno vreme do polaska za Buenos Aires. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6. dan: Buenos Aires – El Calafate

Ustajanje i odjavljivanje iz hostela. Transfer do aerodroma i let za El Calafate – grad u srcu Patagonije, ušuškan izmedju moćnih glečera u blizini granice sa Čileom. Smeštamo se u hostel, uživamo u svežem vazduhu pored jezera Argentino dok nam moćni Andi oduzimaju dah izdižući se iznad nas. Slobodno vreme. Noćenje.

 

7. dan: El Calafate

Dan rezervisan za fakultativni izlet do nacionalnog parka Los Glaciares i njegovog najvećeg glečera – Perito Moreno. Penjemo se do osmatračnice i pred nama se ukazuje ovaj 60 metara visok prirodni gigant. Posmatramo kako se ogromni komadi leda odlamaju i padaju u jezero, pravimo nestvarne fotografije, a oni najhrabriji mogu se upustiti u vožnju čamcem i prići bliže glečeru. Povratak u El Calafate. Noćenje.

8. dan: El Calafate – Puerto Natales

Budimo se, pakujemo stvari i krećemo još južnije. Idemo u Čile i grad Puerto Natales. Vožnja autobusom uz usputna stajanja zbog regulisanja graničnih formalnosti. Dolazak u Puerto Natales. Transfer do smeštaja. Noćenje.

9. dan: Puerto Natales

Danas se upoznajemo sa čileanskom stranom Patagonije. Preporučujemo fakultativni izlet u nacionalni park Torres del Paine. Vozimo se džipovima kroz ovaj prirodni spektakl: pećina Milodon – čileanki nacionalni prirodni spomenik u kome su krajem 19. veka pronadjeni ostaci jedne vrste dinosaurusa, kamena formacija Djavolja stolica, vodopad Salto Grande itd. Iskustvo koje se urezuje u pamćenje! Povratak u Puerto Natales. Noćenje.

10. dan: Puerto Natales 

Slobodan dan za individualne aktivnosti u Puerto Natalesu. Noćenje.

11. dan: Puerto Natales – Punta Arenas

Odjavljivanje iz smeštaja. Slobodno vreme do polaska autobusa za Punta Arenas. Dolazak u Punta Arenas. Transfer do smeštaja. Noćenje.

12. dan: Punta Arenas

Nalazimo se u srcu Magelanovog prolaza – mesta kroz koje je čuveni istraživač 1520. prošao na svojoj misiji traganja zapadnog puta za Indiju. Ovaj grad je i početna stanica ekspedicija za Južni Pol. Punta Arenas je možda i najpoznatiji po velikim kolonijama pingvina koji žive u nacionalnom parku Los Pinguines. Slobodan dan u gradu ili vam možemo ponuditi fakultativni  odlazak na ostrvo Magdalena gde ćemo uživati u druženju sa ovim dobroćudnim životinjama. Njihova najmnogobrojnija vrsta – Magelanov pingvin, dobila je ime po čuvenom moreplovcu. Nakon obilaska, šetamo i upoznajemo centar grada: Plaza Munoz Gameiro sa bronzanom statuom Fernanda Magelana, gradsko groblje koje nam govori o istoriji i poteškoćama koje je ovaj grad prolazio u naporima da podigne broj stanovnika. Obilazak grada nastavljamo u nekom od gradskih muzeja ili se možemo popeti na vidikovac Cerro la Cruz sa koga se grad i njegova okolina mogu videti kao na dlanu, a vedrim danima se mogu videti i visoravni Ognjene Zemlje. Noćenje. 

13. dan: Punta Arenas – Santjago 

U jutarnjim časovima transfer do obližnjeg aerodroma i let za prestonicu Čilea, Santiago. Transfer do smeštaja i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Upoznavanje sa ovom kosmopolitskom prestonicom i jednim od najrazvijenijih gradova južne hemisfere uz uživanje u čileanskim specijalitetima. Noćenje.

Santiago

14. dan: Santjago

Celodnevni fakultativni obilazak Santjaga – La Moneda Palace, sedište predsednika Čilea, Cerro Santa Lucia malo brdo u centru Santjaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 miliona godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tokom Nerudinog života, kao i umetnička dela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra istorijskim centrom Santjaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se Katedrala Santjaga, izgradnja je završena 1775. godine, medjutim 1780. arhitekta je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu i krajem 19. veka dve kule su dodate katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i glavna pošta i narodni istorijski muzej Santjaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih objekata iz svakodnevnog života kao što je ženska odeća, šivaće mašine, nameštaj i ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumbovskog doba iz Centralne i Južne Amerike, muzej je otvoren 1981. godine. Čileanski narodni prirodnjački muzej je jedan od tri nacionalna muzeja u Čileu, nalazi se u Quinta Normal parku. Slobodno vreme. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

15. dan: Santjago 

Slobodan dan za individualno istraživanje Santjaga ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet na obalu Pacifika u živopisni Valparaiso. Šetamo centralnim gradskim ulicama i upoznajemo se sa istorijom ovog magičnog grada koji je nekada predstavljao glavno čvorište robne razmene Čilea. Grad se nalazi na prirodnom amfiteatru i raštrkan je na preko 45 brda, pa posebnu atrakciju predstavlja vožnja funiculargondolama kojima se možemo popeti do vrha grada i uživati u spektakularnom pogledu na obalu Pacifika. Povratak u Santjago. Noćenje.

16. danSantjago – (Budimpešta) – Beograd

Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme za šetnju i poslednje fotkanje do transfera na aerodrom i ukrcavanja na povratni let. Let sa presedanjem do Beograda (ili Budimpešte i transfer do Beograda)

17. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj putovanja. 

 

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 

2499€ 2399€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 2349€

 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Aranžman obuhvata :
-Avio prevoz (Budimpešta – Buenos Aires i Santjago – Budimpešta) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Buenos Aires – El Calafate) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Punta Arenas – Santjago) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Autobuski prevoz po programu putovanja
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u Buenos Airesu u hotelu 2* (1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom)
-2 noćenja u El Calafateu u hostelu (1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom)
-3 noćenja u Puerto Natalesu u hostelu (1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom)
-2 noćenja u Punta Arenasu u hostelu (1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom)
-3 noćenja u Santjagu u hotelu (1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom)
-Organizacija putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnik agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Doplatu za 1/2 sobu – 100 eur po osobi za sve vreme boravka
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Montevideo

Dvodnevni fakultativni izlet do Urugvaja – Montevidea. U ranim jutarnjim satima prelazimo zaliv Rio de la Plata, brodom do Colonial de Sacramento. Po dolasku, slobodo vreme za istraživanje ovog šarmantnog kolonijalnog grada, najstarijeg u Urugvaju. Stari grad ovog mesta deo je UNESCO-ve baštine i savršen je za šetnju kaldrmisanim ulicama. Družimo se sa lokalnim stanovništvom i uživamo u laganoj atmosferi. Predlažemo i posetu svetioniku iz 19. veka. Slobodno vreme do polaska autobusa za Montevideo, nama poznatog po čuvenoj seriji i filmu ”Montevideo, Bog te video” i mestu održavanja prvog svetskog prvenstva u fudbalu. Sutradan, nakon čekiranja iz soba krećemo u obilazak starog jezgra grada i jedne od mnogobrojnih pijaca u gradu poput Mercado del Puerto ili uživamo na jednoj od mnogobrojnih gradskih plaža. 

Glečer Perito Moreno 

Fakultativni izlet do nacionalnog parka Los Glaciares i njegovog najvećeg glečera – Perito Moreno. Penjemo se do osmatračnice i pred nama se ukazuje ovaj 60 metara visok prirodni gigant. Posmatramo kako se ogromni komadi leda odlamaju i padaju u jezero, pravimo nestvarne fotografije, a oni najhrabriji mogu se upustiti u vožnju čamcem (plaća se dodatno) i prići bliže glečeru. Ovaj glečer je pod zaštitom UNESCO-a kao mesto posebne prirodne lepote i nešto je što ne smete propustiti kada ste u Argentini. Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i vodiča.

Torres del Paine 

Vozimo se džipovima kroz ovaj prirodni spektakl: pećina Milodon – čileanski nacionalni prirodni spomenik u kome su krajem 19. veka pronadjeni ostaci jedne vrste dinosaurusa, kamena formacija Djavolja stolica, vodopad Salto Grande itd. Nestvarna prirodna lepota, bogata flora i fauna i još mnogo toga. Iskustvo koje se urezuje u pamćenje! Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i vodiča.

Ostrvo Magdalena 

Poludnevni izlet na ostrvo Magdalena gde ćemo imati prilike da se upoznamo sa dobroćudnim pingvinima od kojih je najmnogobrojnija vrsta – Magelanov pingvin, koja je dobila ime ime po čuvenom moreplovcu. Podaci govore da na ovom ostrvu živi čitava kolonija od preko 150.000 pingvina ove vrste, a uz malo sreće imaćemo  priliku da vidimo i morske lavove, kormorane pa čak i neke vrste delfina.  Izlet uključuje: povratni transfer i vodiča.

Sanjago de Čile – razgledanje grada 

La Moneda Palace, sedište predsednika Čilea, Cerro Santa Lucia malo brdo u centru Santjaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 miliona godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tokom Nerudinog života, kao i umetnička dela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra istorijskim centrom Santjaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se Katedrala Santjaga, izgradnja je završena 1775. godine, medjutim 1780. arhitekta je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu i krajem 19. veka dve kule su dodate katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i glavna pošta i narodni istorijski muzej Santjaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih objekata iz svakodnevnog života kao što je ženska odeća, šivaće mašine, nameštaj i ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumbovskog doba iz Centralne i Južne Amerike, muzej je otvoren 1981. godine. Čileanski narodni prirodnjački muzej je jedan od tri nacionalna muzeja u Čileu, nalazi se u Quinta Normal parku. 

Valparaiso 

Odlazak na pacifičku obalu Čilea u živopisni Valparaiso. Šetamo centralnim gradskim ulicama i upoznajemo se sa istorijom ovog magičnog grada koji je nekada predstavljao glavno čvorište robne razmene Čilea. Grad se nalazi na prirodnom amfiteatru i raštrkan je na preko 45 brda, pa posebnu atrakciju predstavlja vožnja funicular gondolama kojima se možemo popeti do vrha grada i uživati u spektakularnom pogledu na obalu Pacifika. Povratak u Santjago. Izlet uključuje: povratni transfer i vodiča.

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec