BLOG CATEGORIES:
PRETRAGA:
06
мар-2020

RIM

Avio, Putovanja   /  

Prvi maj

 

Prvi maj u Rimu

promotivno avionom, 4 dana

28.04.2020.-01.05.2020.

Rim – Vatikan – Koloseum – Rimski forum – Tivoli

PAKET ARANŽMAN: AVIOKARTA, HOTEL U CENTRU, TRANSFER

 

DAN 1. utorak / Beograd/Niš-Rim
Okupljanje putnika na aerodromu  “Nikola Tesla” u Beogradu i transfer do aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu. Let iz Niša u 6.45h. Sletanje na aerodrom Fuimicino u Rimu, transfer grupe do hotela. Pauza za osveženje (ostavljanje stvari u hotel ili smeštaj ukoliko su sobe spremne-zavisi od hotela).  Fakultativni obilazak grada sa stručnim vodičem: Colosseum (spolja), ulica carskih foruma, Trajanova pijaca-Trajanov Stub, Piazza Venezia….Šetnja se nastavlja do prelepe fontane Di trevi, najpoznatije rimske fontane. Nastavak do Panetona i Piazze Navona – jednog od najlepših rimskih trgova sa baroknim palatama, crkvom Svete Agnese. Slobodno veče, individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 2. sreda / Vatikan
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak najmanje države sveta- Vatikana u kojoj je sedište poglavara Rimokatoličke crkve. Obilazak bazilike Sv. Petra, vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Prilikom obilaska možemo uživati  u zbirkama antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, Sala svećnjaka. Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Nakon obilaska Vatikana i muzeja, slobodno popodne i individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. četvrtak / Rim – Tivoli – Rim
Doručak . Slobodno vreme za individualno istraživanje i uživanje u čarima Večitog grada ili fakultativni obilazak Tivolija – drevnog grada u blizini Rima. Jutarnji polazak za Tivoli (33km, autobusom ili vozom), po dolasku obilazak sa vodičem,  Vile d’Este, koju je na ostacima vile cara Hadrijana izgradio kardinal d’Este, kao svoj letnjikovac gde je preusmerio tok vode i napravio fontane, vodoskoke, baštu, izuzetne lepote. Povratak u Rim u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualni obilazak i šoping.Noćenje

DAN 4. petak-Rim – Rimski forum & Koloseum /Niš/Beograd                                                                                             Doručak. Napuštanje hotela i slobodan dan u Rimu za individualna razgledanja ili fakultativni obilazak Rimskog Foruma i Koloseuma, prepoznatljivih mesta svakodnevnog političkog i zabavnog života antičkog Rima. Obilazak sa uključenim ulaznicama i uslugama vodiča, počinje odlaskom do najvećeg amfiteatra sveta Koloseuma, građenog rukama na hiljade robova, danas praktično viđen kao simbol Rima. U Rimskom Forumu se okupljao Senat, Vestalke čuvale Večni plamen, donosile najvažnije odluke nekada i za čitavo čovečanstvo, gde su izrečeni neki od najslavnijih govora…Nakon obilaska slobodno popodne.Oko 17.30h transfer grupe do aerodroma. Direktan let za Niš u 20.50h. Sletanje na aerodrom u Nišu u 22.25h. Transfer do Beograda. Kraj programa.

Iskazana cena aranžmana je sa uključenom aviokartom po trenutno važećoj tarifi, u momentu objave ovog putovanja!
Agencija organizator organizuje program iz Niša direktnim letom.
Cena paket aranžmana je podložna promeni, usled promena cena aviokarata.
U slučaju otkaza puta od strane putnika, na iznos aviokarte se primenjuju uslovi otkaza izabrane aviokompanije.
Promotivna cena važi do popune slobodnih mesta na promociji.

 

Aranžman obuhvata:

 • * Avioprevoz Niš-Rim-Niš sa aviotaksama po trenutnoj promo ceni u momentu objave ovog putovanja,
 • * 1 komad kabinskog prtljaga u dozvoljenim dimenzijama kompanije Airserbia do 8kg,
 • * transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu busom/ shuttle busom
 • * 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa min. 2*+ ili 3* u širem centru ili okolini, u 1/2 ili 1/2 sobama sa dodatnim/pom. ležajem,
 • * popust za treću osobu u sobi je 10€ (koristi dodatni/ pomoćni ležaj)
 • * usluge organizacije putovanja i turističko vođstvo puta, usluge pratioca/ili predstavnika iz agencije,

 

Aranžman ne obuhvata:

 • * transfer od Beograda do Niša ( za promo programe sa letovima iz Niša. Transfer moguć uz doplatu i iz drugih gradova),
 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * doplatu za večeru u hotelu, troškovi ishrane i pića van programski predviđenih,
 • * međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • * doplatu za veći bagaž (od 23kg), po trenutnom cenovniku aviokompanije,
 • * ulaznice za mesta koja se posećuju (tokom obilaska grada sa vodičem),
 • * gradsku komunalnu taksu u Rimu koja je stupila na snagu 01.09.2014. (4.00 € dnevno), plaćanje prilikom smeštaja,
 • * fakultativno razgledanja Rima prvog dana sa vodičem, i ostale fakultativne izlete i obilaske (Vatikan, Rimski forum i Koloseum, Tivoli)

 

Cene fakultativnih izleta: Vatikanski muzej– 50€, Obilazak grada- 15€, Tivoli – 45€, Koloseum i Rimski Forum– 35e (sa ulaznicama);

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrste sobe i sl), moguća na upit.

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman, i po promotivnoj ceni se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje iznos od 100e, a ostatak na 5 jednakih mesečnih rata (3 rate pre puta i 2 rate posle puta).

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje iznos od 100€, a ostatak na 5 jednakih mesečnih rata (3 rate pre puta i 2 rate posle puta). Za rate koje dospevaju na naplatu posle puta, neophodno je  deponovanje čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

Minimalni broj putnika za realizaciju faklutativnh izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za odlazak na izlet, agencija ima pravo da ponudi: reorganizovan izlet javnim gradskim prevozom i/ili veću cenu fakultativnih izleta, koju putnik ima pravo da ne prihvati. Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa, organizovani su u saradnji inopartnera, i cena im može biti promenjiva, i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd.

Rezervacija fakultativnih izleta  za Vatikan i Rimski forum i Koloseum je isključivo prilikom rezervacije aranžmana. Agencija ne garantuje dostupnost ulaznica prilikom naknadne prijave.

Transfer od/do aerodroma u Rimu: agencija napominjemo, transfere aerodrom- hotel-aerodrom, za ovaj aranžman , može da organizuje zakupljenim turističkim autobusom u Rimu  ili da organizuje transfere javnim gradskim prevozom (voz/autobus). Važno je napomenuti da važe rigorozna pravila ulaska turističkih autobusa u Rim, i da autobus nekada ne može doći do samog hotela, te se transfer i odlasci na izlete obavljaju, tj počinju i završavaju sa najdostupnijeg mesta za ulaz/izlaz iz autobusa.

INFORMACIJE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska.
 • Hoteli su sa minimum 2**+ ili 3*** u širem centru navedene destinacije ili okolini.
 • Hoteli sa kojima agencija sarađuje su: Paris, Proncipe Di Piemonte, Colony, Flavia…
 • Organizator zadržava pravo da u slučaju prebukiranosti putnike smesti u hotel iste kategorije po kvalitetu i lokaciji
 • Svi hoteli su dobro povezani gradskim prevozom do centra (metro, bus),
 • Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom
 • doručak je tradicionalno kontinentalni, (slatko/slani, čaj, kafa..)
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV SAT…).
 • Dostupnost wifi mreže u hotelima je varijabilna (u sobi, holu hotela, recepciji…) Agencija ne garantuje kvalitet mreže i dostupnost internet u celom hotelu.

 

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec