BLOG CATEGORIES:
PRETRAGA:
12
дец-2019

ZANZIBAR AVANTURICA

smestaj na najlepsoj plazi

ZANZIBAR AVANTURICA

*** SMEŠTAJ NA NAJLEPŠOJ PLAŽI NA ZANZIBARU ***

TERMINI:
         03. JUL – 15. JUL |  Promo  1079 eur  |  First minute  1179 eur  |  Regular 1279 eur
          21. AVG – 02. SEP |  Promo  1129 eur  |  First minute  1229 eur  |  Regular 1329 eur

 

Dan 1

BEOGRAD – ZANZIBAR

Skup na aerodromu “Nikola Tesla” u dogovoreno vreme. U popodnevnim časovima ukrcavamo se na let za Zanzibar i naša afrička avantura može da počne. 🙂

Dan 2 – 4

STONE TOWN (3 noćenja)

U ranim jutarnjim časovima stižemo na rajsko ostrvo Zanzibar, gde će nas veseli lokalaci dočekati sa rečima „Karibu!“ („Dobrodošli“) i „Hakuna Matata“ („Nema problema“). Transfer do smeštaja u glavnom gradu Zanzibara, Stone Town-u. 

Ovaj grad se veoma malo promenio u poslednjih 200 godina i sačuvao je svedočanstvo o bogatoj istoriji  sve do danas.  Zbog mnoštva fascinantnih građevina koje ga krase i pričaju priču o davnim vremenima, UNESCO ga je uvrstio u svoju kulturnu baštinu. Nebrojeno mnogo isprepletanih uskih ulica, haotične pijace na kojima možete da isprobate lokalne specijalitete od morskih plodova i kupite autentične ručno rađene suvenire, mnoštvo džamija i velikih arapskih kuća sa raskošnim drvenim vratima, samo stvaraju prvi utisak o Stone Town-u. Izvan grada nestaje svaki vid civilizacije i uočava se ono što čini ovo ostrvo tako primamljivim – istinska divljina. Tu ljudi žive u plemenima kojima upravljaju poglavice, na način na koji su živeli stotinama godina unazad. Kuće su im napravljene od kamena i blata, sa krovovima od palminog lišća, otvorima za prozore bez stakala i zemljanim podovima. Unutrašnjost ostrva je bogata i džunglama koje su nastanjene majmunima, divljim svinjama, mungosima i malim antilopama. 

 

Nacionalni muzej je dobar početak za upoznavanje kulture i istorije Zanzibara. Otvoren je 1925. i čuva relikvije iz vremena sultana i prvih istraživača, duboreze i eksponate koji prikazuju život naroda, kao i bogatu kolekciju ptica i reptila. Još jedno svedočanstvo prošlosti zapisano je na mestu gde je izgrađena Anglikanska katedrala, ispod koje se nalaze ćelije u kojima su nekada bili zatočeni robovi. U “Kamenom gradu” rodio se i nekadašnji frontman grupe Queen, Freddie Mercury, čija je kuća pretvorena u kafić i idealno je mesto za ispijanje koktela dok posmatramo zalazak sunca. Tokom boravka u Stone Town-u, fakultativno obilazimo i ostrvo “Prison Island”, koje je nekada sultanima Zanzibara služilo za čuvanje robova, a danas ga nastanjuju džinovske kornjače, stare više od 100 godina. 

Dan 4 – 12 

NUNGWI (8 noćenja)

Nakon upoznavanja sa ostrvom i uživanja u glavnom gradu Zanzibara, selimo se tik uz more! Zanzibar (domorodački naziv Unguja) je Tanzanijsko ostrvo smešteno u Indijskom okeanu na 35 km od obale istočne Afrike, koje zajedno s okolnim ostrvima (Pemba i Mafia) naseljava oko milion stanovnika. Oduvek je predstavljao spoj misterije i egzotike, i mamio svojom netaknutom prirodom i plodnim tlom koje je dalo najrazličitije vrste voća i začina… Vekovima je privlačio moreplovce, svetske putnike i bio na meti osvajača… Danas, zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, tradiciji i kulturi, očaravajućoj lepoti, živopisnoj prirodi, kao i predivnim plažama daleko od civilizacije, predstavlja pravi dragulj Indijskog okeana koji treba posetiti… U ovom egzotičnom raju dane ćemo provoditi ispijajući koktele, zavaljeni u ležaljke ispod kokosovih palmi, a u vrelim noćima se prepuštamo afričkom ritmu dok nam sva čula obuzimaju mirisi cimeta, vanile i đumbira koji lebde u vazduhu… Na ovom čarobnom ostrvu koje je poznato i po imenu “Ostrvo začina” spajanje arapske, afričke i evropske kulture stvorilo je tempo života, kulinarski stil, slikovitu arhitekturu, brojne tajne iza svakog ćoška i magiju koja se ne može osetiti ni na jednom drugom mestu na svetu.  

Za vreme boravka na jednoj od najlepših plaža na ostrvu, Nungwi, neće nam biti potrebno ništa više sem da posmatramo beskrajnu pučinu tirkizno-plavog mora. Ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, tradicionalna plovidba čamcem zvanim “garaua”, kajaking ili pecanje u dubokom moru, samo su delić onoga u čemu možete uživati. Roneći pored koralnih grebena kojima je opasano ostrvo imaćete priliku da vidite barakude, hobotnice, jastoge, raže, kornjače, veliki broj korala, olupine potonulih brodova, sabljarke, delfine i čak nekoliko vrsta ajkula. Obilazimo i plantaže začina gde ćete imati priliku da vidite kako se ubiraju plodovi bibera, cvetovi šafrana, čilija i dobiti zadatak da omirišete i probate određene začine i pogodite koji su. Takođe idemo i na fakultativni izlet na kom obilazimo i Jozani šumu u Chwaka Bay nacionalnom parku, gde cvrkut različitih vrsta ptica, let raznobojnih leptira, igra majmuna i bujna vegetacija stvaraju savršen osećaj divljine, koju je rečima nemoguće opisati. 

Dan 13

ZANZIBAR – BEOGRAD

U jutarnjim časovima transfer do aerodroma i let do Beograda sa presedanjem u konekcionom gradu. Opraštamo se od divlje Afrike i sabiramo utiske. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

CENE I USLOVI

SMEŠTAJ

STONE TOWN – GUEST HOUSE

Guest house je lociran na 5 minuta hoda od centra Stone Town-a. Poseduje restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, klima-uređajem, TV-om, frižiderom, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

STONE TOWN – HOTEL 3*

Hotel kategorije 3* lociran je na 2 minuta hoda od centra grada.Hotel poseduje restoran sa terasom i panoramskim pogledom na grad i indijski okean.Sobe su dvokrevetne sa i trokrevetne i ukrašene su u zanzibarskom stilu. Svaka soba poseduje klima-uređaj, sef, mini-barom,  TV i besplatni Wi-Fi internet. 

 

NUNGWI – GUEST HOUSE

Guest House se nalazi u blizini plaže u Nungwi-ju, poseduje vrt i zajedničku terasu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa balkonom, sopstvenim kupatilom i besplatnim WiFi internetom. Objekat poseduje bar kao i restoran, gde se služi doručak.

 

NUNGWI – RESORT 3*

Resort kategorije 3* lociran je na samoj plaži u Nungwiju. Poseduje restoran, bazen i otvoreni bar sa terasom sa koje se pruža pogled na tirkizno plavo more. Sobe su dvokrevetne sa terasom, klima-uređajem, sefom, mini-barom,  TV-om i besplatnim Wi-Fi internetom.

FAKULTATIVE

Mnemba (privatna tura)

U toku izleta će nas lokalci odvesti brodom daleko od obale Nungwija i zaustaviti se na mestu gde ćemo uskočiti u vodu i naći se u jatu nalepših ribica drečavih boja. Nakon što smo se isplivali sa ovim preslatkim stvorenjima, iskrcavamo se na peščani sprud biserno bele boje nadomak privatnog ostrva Mnemba i divimo se lepoti tirkiznog Indijskog okeana. Tu će nas lokalci poslužiti specijalitetima od sveže morske ribe, nakon čega ćemo se vratiti na brod i uživati u vožnji do Nungwija. Ukoliko budemo imali sreće susresćemo se i sa delfinima koji žive u vodama u okolini ovog mesta i uskočiti u vodu kako bismo plivali sa njima.

 

Cena izleta: 35 USD

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer brodom
 • Ručak
 • Oprema za snorkeling
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Tura Začina (privatna tura)

Fakultativni izlet tokom koga ćemo obići Farmu začina. U zavisnosti od sezone, ovde ćete imati priliku da vidite kako se bere kafa sa drveća, kako se ubiraju plodovi bibera, cvetovi šafrana, čilija i više od 50 drugih vrsta  začina. Lokalci koji rade na farmi ponudiće vam da pomirišete karanfilić, probate lemon grass, žvaćete kakao i zagrizete vanilu… Možda ćete čak dobiti zadatak da omirišete i probate određene začine pa da pogađate koji je koji. Na farmi ćemo pogledati i show u toku koga će se meštani penjati na palme pevajući ‘’Hakuna matata’’ i ubrati nam koji kokos. Ako budemo imali sreće možda dobijemo i narukvicu od lista palme ili ogrlicu u obliku žabe. Po završetku izleta shvatamo zašto je drugo ime za Zanzibar “Ostrvo začina”.

Cena izleta: 35 USD

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer  od Stone Town-a do farme začina
 • Ulaznica 
 • Ručak
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Prison Island – ostrvo džinovskih kornjača (privatna tura)

U toku izleta ćemo obići Changuu ostrvo poznatije po imenu “Prison Island”, koje se nalazi nadomak Stone Town-a. Nekada je ovo ostrvo služilo arapskim robovlasnicima za čuvanje robova, a kasnije je korišćeno i kao karantin za obolele od žute groznice. Nastanjeno je i mnoštvom džinovskih kornjača koje su donete sa Sejšela u 19-om veku, od kojih su neke starije više od 100 godina. Tamo žive i različite vrste ptica, paunovi, leptiri i Duikers – retka vrsta antilope. Uživaćemo u flori i fauni ovog ostrvceta, hraniti i maziti kornjače, plivati oko koralnog grebena koji ga okružuje… Kad završimo obilazak izležavamo se na prelepoj plaži sa sitnim belim peskom i divimo se lepoti tirkiznog Indijskog okeana. Nakon što smo istražili ostrvo uzduž i popreko i odmorili na njegovim plažama, uživamo u vožnji brodom i pogledu na Stone Town sa mora.

Cena izleta: 35 USD

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer brodom od Stone Town-a do Prison Island-a
 • Ulaznica u nacionalni park
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Jozani šuma, Paje i Rock bar (privatna tura)

U toku ove ture obići ćemo Jozani šumu, izležavaćemo se na plaži u Paje-u i obići Rock bar, jednu od najvećih atrakcija Zanzibara. Turu započinjemo obilaskom Jozani šume koja se prostire na površini od oko 5.000 hektara i od 1952. godine je proglašena Nacionalnim rezervatom. Sa obiljem zelenila, najrazličitijim drvećem, palmama, mangom, crvenim mahagonijem, i drugim biljem, ova gusta šuma stvara veličanstvenu sliku neiskvarene prirode i njene moći. Jozani predstavlja prirodno stanište za oko 3000 Red Colobus majmuna, kojih na svetu ima samo u na ovom mestu. Rezervat nastanjuje i preko 40 vrsta ptica, više desetina vrsta leptira, kao i posebnih vrsta žaba. Nakon Jozanija, putujemo ka jednoj od najlepših plaža u Paje-u, gde ćemo uživati na beskrajno dugoj peščanoj plaži, prelepom tirkizno plavom moru i belom pesku. Obilazimo i čuveni Rock bar gde ćemo napraviti najbolje fotke.

Cena izleta: 35 USD

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Ulaznice i takse za nacionalni park
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta

 


 

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec

Bella Tours