BLOG CATEGORIES:
PRETRAGA:
05
окт-2019

Zanzibar 2020.

12 dana

TERMINI:
            04. JUL – 15. JUL |  Promo  1049 eur  |  First minute  1149 eur  |  Regular 1249 eur
            21. AVG – 01. SEP |  Promo  1129 eur  |  First minute  1229 eur  |  Regular 1329 eur
             07. OKT – 18. OKT |  Promo  949 eur  |  First minute  1049 eur  |  Regular 1149 eur

*** SMEŠTAJ NA NAJLEPŠOJ PLAŽI NA ZANZIBARU ***

Dan 1

BEOGRAD – ZANZIBAR

Skup na aerodromu “Nikola Tesla” u dogovoreno vreme. U popodnevnim časovima ukrcavamo se na let za Zanzibar i naša afrička avantura može da počne. 🙂

Dan 2 – 4

STONE TOWN (2 noćenja)

U ranim jutarnjim časovima stižemo na rajsko ostrvo Zanzibar, gde će nas veseli lokalaci dočekati sa rečima „Karibu!“ („Dobrodošli“) i „Hakuna Matata“ („Nema problema“). Transfer do smeštaja u glavnom gradu Zanzibara, Stone Town-u. 

Ovaj grad se veoma malo promenio u poslednjih 200 godina i sačuvao je svedočanstvo o bogatoj istoriji  sve do danas.  Zbog mnoštva fascinantnih građevina koje ga krase i pričaju priču o davnim vremenima, UNESCO ga je uvrstio u svoju kulturnu baštinu. Nebrojeno mnogo isprepletanih uskih ulica, haotične pijace na kojima možete da isprobate lokalne specijalitete od morskih plodova i kupite autentične ručno rađene suvenire, mnoštvo džamija i velikih arapskih kuća sa raskošnim drvenim vratima, samo stvaraju prvi utisak o Stone Town-u. Izvan grada nestaje svaki vid civilizacije i uočava se ono što čini ovo ostrvo tako primamljivim – istinska divljina. Tu ljudi žive u plemenima kojima upravljaju poglavice, na način na koji su živeli stotinama godina unazad. Kuće su im napravljene od kamena i blata, sa krovovima od palminog lišća, otvorima za prozore bez stakala i zemljanim podovima. Unutrašnjost ostrva je bogata i džunglama koje su nastanjene majmunima, divljim svinjama, mungosima i malim antilopama. 

Nacionalni muzej je dobar početak za upoznavanje kulture i istorije Zanzibara. Otvoren je 1925. i čuva relikvije iz vremena sultana i prvih istraživača, duboreze i eksponate koji prikazuju život naroda, kao i bogatu kolekciju ptica i reptila. Još jedno svedočanstvo prošlosti zapisano je na mestu gde je izgrađena Anglikanska katedrala, ispod koje se nalaze ćelije u kojima su nekada bili zatočeni robovi. U “Kamenom gradu” rodio se i nekadašnji frontman grupe Queen, Freddie Mercury, čija je kuća pretvorena u kafić i idealno je mesto za ispijanje koktela dok posmatramo zalazak sunca. Tokom boravka u Stone Town-u, fakultativno obilazimo i ostrvo “Prison Island”, koje je nekada sultanima Zanzibara služilo za čuvanje robova, a danas ga nastanjuju džinovske kornjače, stare više od 100 godina. 

Dan 4 – 11 

NUNGWI (7 noćenja)

Nakon upoznavanja sa ostrvom i uživanja u glavnom gradu Zanzibara, selimo se tik uz more! Zanzibar (domorodački naziv Unguja) je Tanzanijsko ostrvo smešteno u Indijskom okeanu na 35 km od obale istočne Afrike, koje zajedno s okolnim ostrvima (Pemba i Mafia) naseljava oko milion stanovnika. Oduvek je predstavljao spoj misterije i egzotike, i mamio svojom netaknutom prirodom i plodnim tlom koje je dalo najrazličitije vrste voća i začina… Vekovima je privlačio moreplovce, svetske putnike i bio na meti osvajača… Danas, zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, tradiciji i kulturi, očaravajućoj lepoti, živopisnoj prirodi, kao i predivnim plažama daleko od civilizacije, predstavlja pravi dragulj Indijskog okeana koji treba posetiti… U ovom egzotičnom raju dane ćemo provoditi ispijajući koktele, zavaljeni u ležaljke ispod kokosovih palmi, a u vrelim noćima se prepuštamo afričkom ritmu dok nam sva čula obuzimaju mirisi cimeta, vanile i đumbira koji lebde u vazduhu… Na ovom čarobnom ostrvu koje je poznato i po imenu “Ostrvo začina” spajanje arapske, afričke i evropske kulture stvorilo je tempo života, kulinarski stil, slikovitu arhitekturu, brojne tajne iza svakog ćoška i magiju koja se ne može osetiti ni na jednom drugom mestu na svetu.  

Za vreme boravka na jednoj od najlepših plaža na ostrvu, Nungwi, neće nam biti potrebno ništa više sem da posmatramo beskrajnu pučinu tirkizno-plavog mora. Ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, tradicionalna plovidba čamcem zvanim “garaua”, kajaking ili pecanje u dubokom moru, samo su delić onoga u čemu možete uživati. Roneći pored koralnih grebena kojima je opasano ostrvo imaćete priliku da vidite barakude, hobotnice, jastoge, raže, kornjače, veliki broj korala, olupine potonulih brodova, sabljarke, delfine i čak nekoliko vrsta ajkula. Obilazimo i plantaže začina gde ćete imati priliku da vidite kako se ubiraju plodovi bibera, cvetovi šafrana, čilija i dobiti zadatak da omirišete i probate određene začine i pogodite koji su. Takođe idemo i na fakultativni izlet na kom obilazimo i Jozani šumu u Chwaka Bay nacionalnom parku, gde cvrkut različitih vrsta ptica, let raznobojnih leptira, igra majmuna i bujna vegetacija stvaraju savršen osećaj divljine, koju je rečima nemoguće opisati.

Dan 11 – 12

ZANZIBAR – BEOGRAD

U poslepodnevnim časovima transfer do aerodroma i let do Beograda sa presedanjem u konekcionom gradu. Opraštamo se od divlje Afrike i sabiramo utiske. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

SMEŠTAJ

STONE TOWN – GUEST HOUSE

Guest house je lociran na 5 minuta hoda od centra Stone Town-a. Poseduje restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, klima-uređajem, TV-om, frižiderom, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

STONE TOWN – HOTEL 3*

Hotel kategorije 3* lociran je na 2 minuta hoda od centra grada.Hotel poseduje restoran sa terasom i panoramskim pogledom na grad i indijski okean.Sobe su dvokrevetne sa i trokrevetne i ukrašene su u zanzibarskom stilu. Svaka soba poseduje klima-uređaj, sef, mini-barom,  TV i besplatni Wi-Fi internet. 

 

NUNGWI – GUEST HOUSE

Guest House se nalazi u blizini plaže u Nungwi-ju, poseduje vrt i zajedničku terasu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa balkonom, sopstvenim kupatilom i besplatnim WiFi internetom. Objekat poseduje bar kao i restoran, gde se služi doručak.

 

 

0

 likes / 0 Comments

Arhiva

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec